20 lövés, 3 gól, hatodik hazai győzelem angol csapat ellen

Szerző: | 2016. Már. 11. | Klubhírek

63%-os labdabirtoklás, és 20:3-as kapuralövési arány a BVB javára – a hazaiak megdolgoztak a 3-0-ás győzelmükért a Tottenham Hotspur ellen a legjobb 16 között az Európa Ligában.

Lövésre készen: A Sárga-Feketék rendelkeznek a legtöbb kapuralövéssel az UEFA Európa Liga kiírásában (129).

A kapufa mesterei: Gonzalo Castro kapufája a 10. alkalom volt, hogy ebben a kiírásban a BVB a lécet találta el.

Bombaforma: Pierre-Emerick Aubameyang 33. gólját szerezte minden kiírást figyelembe véve, ehhez 38 tétmeccsre volt szüksége.

Weidenfeller remek hete: 2-0 Darmstadtban, 3-0 a Tottenham ellen – és megszületett fia, Leonard. Roman Weidenfeller alighanem tökéletes hetet zárhat.

Az angolok elleni pozitív rekord: A BVB 10 hazai meccséből hatszor győzedelmeskedett angol csapat ellen. 2011 óta minden évben farkasszemet nézett egy Premier League csapattal. Ezen meccsek során három hazai meccs győzelemmel zárult, egy döntetlen és egy vereség született, összesen 7:2-es gólkülönbséggel.

Erődemonstráció a’la Reus: Marco Reus szerezte a BVB második és harmadik gólját, és négyszer próbálkozhatott. Eggyel többször, mint ahányszor a Tottenham játékosai összesen.

A BVB előnyben: 18. alkalommal győzött a Borussia hazai pályán a párharc első felvonásában az európai tornák kiírásában. Csak egyszer fordult elő, hogy előnyről bukott el a csapat: 1987 novemberében 3-0-ra győzték le a Club Brugge együttesét, de a visszavágón hosszabbítást követően 5-0-ás pofonba szaladtak bele, s estek ki.