Pletykafészek - Élő

A Real Madrid gondoskodna Aubameyang pótlásáról is

Habár jó eséllyel sikerül megtartani a nyáron is Pierre-Emerick Aubameyangot, a kérők névsora továbbra is végtelen. A hírek szerint a gaboni kizárólag a királyi gárda kedvéért hagyná el Dortmundot. A spanyol fővárosban pedig nagy erőket mozgósítanának a világ egyik legjobb támadójának megszerzéséért.

Thomas Tuchel, a Borussia vezetősége, és úgy mindenki a Ruhr-vidék sárga-fekete felében azon dolgozik, hogy Aubameyang Dortmundban maradjon. Erre minden esély meg van, hisz maga a játékos is fantasztikusan érzi magát a csapatnál. Azonban az elmúlt hat hónapban olyan összegek keringtek a levegőben, mely emberi fejjel felfoghatatlan.

2013-ban Mario Götze robbantott és taszította le 37 millió eurós átigazolási díjával Evanilsont – ő érte 17 millió eurót fizetett anno a Parma – a dortmundi játékoseladások örökranglistáján. Ehhez képest Aubameyanggal kapcsolatban 100 millió eurós ajánlatokról lehet hallani. Ez felfoghatatlan és egyben kihagyhatatlan. Egy ilyen összegre kénytelen lenne rábólintani a dortmundi vezetőség, és senki sem kérdőjelezné meg a döntés helyességét. Egy ilyen összegre talán még a legnagyobb Auba-fan is igent mondana.

A csavar azonban csak most jön! A Real Madrid kitűnik a kérők listájáról, hiszen – ha az nem lenne elég, hogy a világ egyik legnagyobb klubja – Aubameyang szívesen játszana egyszer náluk, ráadásul a BVB-nek is egy tökéletes üzleti partner lenne, mivel nem német csapat, nem közvetlen riválishoz igazolna a támadó – ergo nem a Bayernhez. Erre tennének rá még egy lapáttal a madridiak. Ugyanis a Borussia által már körbeudvarolt Alvaro Moratát – aki szintén a nyári átigazolási transzfer egyik nagy slágere lehet – elhoznák a spanyolok Dortmundba. A madridi akadémián nevelkedett 23 éves támadó 2014-ben igazolt Torinóba, tehetségéről többször megbizonyosodhattunk már. A nyáron szinte biztosan távozik a Juventustól az “új Raúl”-ként is emlegetett csatár, hiszen Mandzukic, Dybala, és Zaza is megnehezíti az öreg hölgynél való kezdőcsapatba kerülését. Több kérője is akad – többek között a Bayern és az Arsenal – , így a Dortmund nehezen tudná megszerezni őt. Ha sikerülne is, akkor biztosan borsos áron(50 millió euró). A Real Madrid viszont élne 30 millió eurós visszavásárlási opciójával a Borussia kedvéért és egy zsák pénz mellett a spanyol támadót is felültetnék egy dortmundi járatra.

Így kétségkívül a Madrid ajánlata lenne a legvonzóbb és ha esetleg mégis távozna a nyáron a gaboni, akkor nem kellene sokat gondolkozni azon, hogy melyik ajánlatot fogadja el a Borussia.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Barcelonából igazol újabb tehetséget a Dortmund

Újabb fiatal tehetségre csaphat le a Borussia, a klub most a Barcelona tizenhét éves csodagyerekét, Sergio Gomezt halászhatja el.