Pletykafészek - Élő

BVB – LFC |Túl hamar jön, Mr. Klopp – Dortmund – Liverpool

Néha még előfordul velem amikor meccsbeharangozót vagy összefoglalót írok, hogy azt találom pötyögni, a Klopp-csapat nyert, Jürgen Klopp fiai jó teljesítményt nyújtottak. Pedig nem pártoltam át a LiverpoolFanatics szerkesztőségéhez, csupán az évek, és a jól berögzült megszokások irányítanak ilyenkor. Jürgen Klopp csapata most már vörösben játszik és a Premier League-ben igyekszik helyt állni. Vagy ha még nem is teljesen Kloppo fiai a vörösök, szépen lassan saját arcképére formálja majd őket is a gumiarcú mágus.

Nehezen tudnék érzelemdúsabb összecsapást elképzelni az Európa Ligában, vagy bármelyik másik sorozatban, mint amilyen a ma esti lesz. Jürgen Klopp visszaadta a dortmundi szurkolóknak azt a Borussiát, amely már-már elveszni látszott a fanatikus tábor számára. A hét kispadon töltött év alatt eggyé vált a sárga-fekete színnel, a csapat letaszította a trónról a Bayernt, sőt mi több, megvédte bajnoki címét. Emlékezetes mérkőzésen kiütötte a bajorokat a Német Kupa döntőjében és eljutott az európai klubfutball csúcsát jelentő Bajnokok Ligája döntőjébe.

Olyan stílust honosított meg a csapatnál, amelyre hosszú ideig nem volt válasza senkinek, összerakta a Bundesliga legfittebb, legtöbbet futó együttesét, és ami talán a legfontosabb, a pálya szélére vitte azt a mentalitást, amit csak úgy nevezünk, hogy Echte Liebe. Mindig kiállt a játékosai mellett, akkor is, amikor borzasztó formában voltak, folyamatosan égett benne a tűz, ami aztán az utolsó Dortmundban töltött évre halványodni látszott.

Kloppo most visszatér a Signal Iduna Parkba, ezúttal már ellenfélként. Ha két évvel ezelőtt ezt mondja nekem valaki, azt mondom neki, hogy vegyen be valami gyógyszert. Szent meggyőződésem volt, hogy Klopp lesz a Dortmund Sir Alex Fergusonja, de nem így lett. Most szintén egy karizmatikus mester ül a dortmundi kispadon, aki Klopp rendszerét és felépített csapatát kicsit megbolygatta, és megjavította azokat a hibákat, amelyek kiismerhetővé és görcsössé tették a fiúkat.

Nem lenne a párharchoz illő, ha olyan beharangozóval jelentkeznénk, amelyben statisztikákat, történelmet, korábbi mérkőzéseket idéznénk fel. Nem. Ez a párharc egyértelműen arról fog szólni, hogy Kloppo visszatér legnagyobb sikerei helyszínére, s kissé talán meghasonulva azért fog küzdeni, hogy legyőzze szeretett Dortmundját. S bár mi Dortmund fanatikusok élünk-halunk a csapatunkért, kicsit keserédes lesz Klopp ellen szurkolnunk, a csapat előtt ugyanakkor ott a lehetőség, hogy megnyerje az egyik európai kupasorozatot és minden bizonnyal ezért mindent meg is fognak tenni.

A Dortmund jelenleg jobb csapat mint a Liverpool és ha érvényesíti a papírformát, akkor tovább is fog jutni a párharcból. Szép lett volna, ha ez az összecsapás a bázeli döntőben jön össze, de a sors(olás) keze közbeszólt. Így viszont azt kell mondanom, túl hamar jön Mr. Klopp. Bárhogy is alakul, maradni fog bennem egy kis hiányérzet.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BVB – BMG | Védelem nélkül extra kihívás lesz az év utolsó rangadója

Nehéz helyzetben várhatja a Borussia Dortmund a Mönchengladbach péntek esti látogatását: Lucien Favre sérülés miatt nem számíthat a Diallo, Akanji, Zagadou hármasra, így kérdés, ki játszik majd Ömer Toprak mellett a védelem közepén.