Pletykafészek - Élő

Tuchel: Rengeteg jó dolgot láttunk

Ugyan a Borussia Dortmund nem nyerte meg a derbit a Schalke otthonában, Thomas Tuchel pozitív következtetéseket tudott levonni a játékról a 2-2-es döntetlen ellenére is.

Thomas Tuchel az első félidőről:

Szükségünk volt egy kevés időre, hogy belerázódjunk és kialakítsuk a játékunkat, de ez érthető, hiszen fel lett forgatva az eddigi kezdőcsapat. Köszönhetően Christian Pulisic bátorságának és lelkesedésének, rengeteg rést találtunk a támadásainkkor, és ki tudtunk játszani néhány ígéretes helyzetet. Az első félidő közepénél kissé kiengedtük a kezünk közül az irányítást, nem használtuk ki jól a területeinket, és nem játszottunk elég erősen.

… a második félidőről:

A második játékrész jobban alakult a számunkra; sokkal jobban uraltuk a játékot, határozottabbak voltunk. Kétszer is vezetést szereztünk, és jó pozíciónk volt, azonban az ellenfelünk kétszer is gyorsan tudott egyenlíteni.

… a derbiről levont tanulságairól:

Rengeteg jó dolgot láttunk. Nagyon örültem “Illie” (Ilkay Gündogan) visszatérésének, és Christian Pulisic, illetve Adrian Ramos teljesítményének is. Erős találkozón vagyunk túl, de ez így van rendjén.

… Christian Pulisicről:

Ő egy tinédzser, aki első évét tölti a professzionális futball világában. Kétszer volt kezdő, egyszer a Leverkusen ellen, most pedig a Schalke ellen – nem a legkönnyebb feladat. Ezzel mutatjuk ki hatalmas elismerésünket felé, és olyan játékosként tekintünk rá, akire egy teljes játékidőn át számíthatunk. Értékes csereként lépett pályára a Werder és a Liverpool ellen is. Nagyon jó formát mutatott mostanság, és ezt bebizonyította ma is. Az is teljesen normális, hogy nem tud még végigjátszani 90 percet egy ilyen intenzitású mérkőzésen.

… a Liverpool elleni találkozó hatásáról a derbi kapcsán:

A két, Liverpool elleni találkozó nagyobb hangsúlyt kap, természetesen. Már most van egy elképzelés a fejemben a kezdőcsapatról. Ezen a találkozón szerettünk volna megfelelően biztosítani hátul, és a széleken uralni a játékot, mivel tudtuk, hogy a Schalke erős a légi párbajokban és a széleken. A szezon 48. találkozója volt ez, tudom, hogy elértük a határainkat. Azzal is tisztában vagyok, hogy rengeteg változás történt, de a videóelemzések megmutatták, hogy képesek voltunk jó dolgokra 60 perc után is. 100%-ig hittünk a felállásban, és ennek indokoltsága be is bizonyosodott.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Az apróbb dolgok jelentik a különbséget – interjú Thomas Delaney-vel

Ez a Borussia Dortmund számára egy felejtendő este volt. A 2-1-es vereséget követően Thomas Delaney …