Pletykafészek - Élő

BVB – VfL | A pontrekord nyomában

Még mindig három mérkőzés van hátra, ami kilenc megszerezhető pontot jelent. Ennek fényében a Borussia 83 ponttal is befejezheti idényét, ami kettővel több lenne a 2012-es, illetve nyolccal több a 2011-es bajnoki szezonban elért végösszegnél, míg a 2002-es címhez képest 13 lenne a különbség az idei évad javára.

Thomas Tuchel is elmélyedt ebben a gondolatmenetben a szombati, VfL Wolfsburg elleni bajnokit megelőzően, ahol célul a soron következő három pont megszerzését tűzték ki: “fel kell tenned magadnak a kérdést: melyik éri meg jobban? Megnyerni a bajnokságot 69 vagy 70 ponttal, vagy másodiknak lenni 83 ponttal?” Nem lesz egyszerű feladat elérni ezt.

Tuchel ezt meg is erősítette: “Kemény mérkőzésre számítok, hiszen a Wolfsburg keretében rengeteg minőségi játékos szerepel.” Mindenki, aki látta a Farkasok Real Madrid elleni találkozóját, egyetérthet a trénerrel, aki szerint “egyértelmű, hogy nem képesek következetesen ugyanazt a szintet hozni a pályán, de az is egyértelmű, hogy képesek arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek.”

Tuchel óvatos azt illetően, hogy bár a VfL szezonja rendkívül kiábrándítóra sikeredett, még mindig ők szerezték a legtöbb gólt ívelésből a bajnokságban, összesen 13-at, mindezt Bas Dost révén, aki sérülés okán sokáig nem volt bevethető. A center most szombaton már visszatér a keretbe.

Tuchel pénteken azt nyilatkozta, hogy “a mostani szituáció ideális ehhez a feladathoz. A Stuttgart elleni találkozót követően két napot mentális és fizikális pihenésre használtunk fel, majd intenzív tréninggel készültünk, fűtve a vággyal, és frissességgel telve.” A vággyal, hogy a pontszám 77-re növekedjen…

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …