Pletykafészek - Élő

BVB – KOE |A kupadöntő árnyékában

Thomas Tuchel az utolsó fordulót megelőző sajtótájékoztatóan elmondta, hogy a Köln elleni mérkőzésre nem lesz hatással a Bayern elleni kupadöntő: “Ez nem egy ruhapróba, egyiket se vesszük félvállról. Éppen elég idő fog eltelni a két találkozó között.”

Igaz, a Borussia Dortmund kerete így is kénytelen nélkülözni néhány játékost. Mkhitaryan eltiltás miatt, Subotic, Gündogan és Park sérülés miatt marad távol, míg a két fiatal, Passlack és Pulisic sem lesz bevethető. Tuchel elmondta: “Az U19-es csapattal maradnak most, és nem lesznek változtatások a csapatban.” Az U19-es csapat a Német Bajnokság elődöntőjének visszavágójában érdekelt, hétfőn mérkőznek meg a TSV 1860 München csapatával.

Tuchel önmagával szemben is kíváncsi a Köln elleni találkozót megelőzően: “a feszültség érzete bizonyos mértékig utat tört magának. Nem annyira fontos, hogy a szezonzárón milyen eredmény születik, lényegesebb viszont számunkra, hogy jól érezzük magunkat. Kíváncsi vagyok, hogyan birkózunk meg ezzel, és remélem, hogy olyan játékkal állunk elő, ami izgalmas a szurkolóink számára, és aminek következtében győzelemmel zárhatjuk le a szezont. Ez egy remek indítás lenne a jövő heti kupadöntő előtt. Remek hangulatú mérkőzésre, és csodás vendégszurkolókra számítok. Az új mezünkben játszunk, a stadion tele lesz, minden a helyén van.”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …