Pletykafészek - Élő

Rode: Mindenki nagyon barátságos, jól érzem magam Dortmundban

25 évesen, 99 Bundesliga-fellépéssel a háta mögött Sebastian Rode a legtapasztaltabb a Borussia Dortmund hat új igazolása közül. A Bayern Münchentől érkező középpályás szeretne a BVB-nál több időt tölteni a pályán és a többi fiatal játékossal, részese lenni egy forradalomnak.

Sebastian Rode kezdi megszokni új otthonát és az első benyomásai a következőek:
Egy elképesztően összetartó brigád van Dortmundban. Mindenki nagyon barátságos, így jól érzem magam itt. Kellemes, meleg fogadtatásban volt részem, és az edzésfeltételek is kiválóak. Már mostanáig is rengeteget bohóckodtunk a munka után, remélem ez még csak a kezdet. Egyszerűen csak be akarok kerülni a kezdőbe, jó kondícióban tartani magam, és jó teljesítményt nyújtani a csapatért.

…amiért a Borussiát választotta:
Én egy nagyon nyugodt ember vagyok és volt két jó évem a Bayernnél, de a vége felé már nem kaptam meg azt a mennyiségű játékidőt, amit korábban reméltem. Át kellett egy picit gondolnom, hogyan tudom tovább folytatni. Most egy új feladat előtt állok. Több időt akarok a pályán tölteni Dortmundban, és részese akarok lenni egy forradalomnak a többi fiatal játékossal együtt.

…lehetséges vezérszerep egy fiatal csapatban:
Már rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a Bayernnél, köztük megtapasztaltam, hogy milyen a Bajnokok Ligájában játszani. Ezt hasznosítani tudom. Szeretnék a csapat egyik vezérévé válni. Még csak két hete vagyunk együtt, a csapat még nem teljes. Nagyon fontos, hogy egy mély keretünk legyen, talán 18-20 azonos képességű játékossal

…a menedzser, Thomas Tuchel:
Régóta ismerem őt. Ő egy nagyon aprólékos edző, aki rengeteg energiát fektet a legkisebb részletek kidolgozásába is. Szereti a szép játékot, amikor a labda minél gyorsabban jár a pályán. Ő már bizonyította, hogy milyen szintet képvisel. A forradalmunk élére ő a tökéletes edző.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Reus: Csak magunkat okolhatjuk az első 65 percért

A válogatott támadó kritikusan értékelte a találkozót.