Pletykafészek - Élő

HIVATALOS: Jakub Błaszczykowski a VfL Wolfsburgban folytatja!

Újabb rangidős játékos távozik a klubtól: Jakub Błaszczykowski, aki decemberben tölti be 31. születésnapját, a VfL Wolfsburg csapatában folytatja pályafutását, azonnali hatállyal. A 2007-ben érkezett játékos 9 év után int búcsút a Sárga-Feketéknek. Új csapatához 5 millió euró fejében került, szerződése 3 évre szól.

“Kuba egy igazi profi, aki nemcsak játékosként, de emberként is kiváló értékekkel bír, és akit mindig figyelemmel fogunk kísérni.” – mondta el ennek kapcsán Michael Zorc, majd hozzátette: “2007-ben érkezett a BVB-hoz, amikor az épp nehéz időszakát élte, és egyike volt azoknak a vezéreknek, akik vezényletével kupadöntőbe jutottunk 2008-ban, majd bajnoki címet szereztünk 2011-ben és 2012-ben.”

Miután 2014 januárjában sérülés miatt kiesett, hosszú időbe telt számára, míg visszatérhetett a pályára, de akkor már nem volt meghatározó tényező a Dortmund kezdőjében. A lengyel válogatott korábbi kapitánya így váltott, és kölcsönben 1 évet töltött az olasz Serie A-ban, a Fiorentina játékosaként. A 2016-os EB-n remek formát mutatva tért vissza.

Hans-Joachim Watzke az alábbi szavakkal búcsúzott: “Szeretnénk Kuba számára a lehető legjobbakat kívánni mindenben. Ő egy igazi Borusse, egy remek fickó, akivel mindig kapcsolatban maradunk. Kuba tudja azt, hogy Dortmundban őt és családját mindig nagyon szívesen látjuk!”

A lengyel középpályás a Borussia színeiben összesen 253-szor lépett pályára, ezeken 32 gólt és 52 gólpasszt jegyzett.

Köszönünk mindent, Kuba! Sok sikert a továbbiakban is!

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

HIVATALOS: Lucien Favre lett a Borussia Dortmund edzője!

A Borussia Dortmund hivatalos oldalán jelentette be, hogy Lucien Favrét nevezték ki a csapat vezetőedzőjének.