Átigazolási pletykák

Áldozatait szedi a világbajnoki kvalifikációs sorozat

Bizonytalan idejű kényszerpihenő vár Sokratis Papastathopoulosra, aki az észtek elleni, 2-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn sérült meg a görög válogatottban. További rossz hír Thomas Tuchel számára, hogy Lukasz Piszczeket is sérülés miatt kellett lecserélni egy nappal korábban.

Sokratis a Borussia eddigi mind a tíz mérkőzését elejétől végéig a pályán töltötte, ez a sorozat azonban megszakadni látszik, ugyanis nagy csoda lenne, ha péntek este a Hertha elleni következő Bundesliga találkozón pályára lépne. Sokratist az Észtország-Görögország világbajnoki selejtező mérkőzés hetedik percében kellett lecserélni egy izomsérülés miatt és egyelőre nem tudni mennyi kihagyás vár a középső védőre.

Egy nappal korábban már szintén érkeztek rossz hírek Dortmundba: Lukasz Piszczek is sérülést szenvedett a lengyelek selejtezőjén, őt az örmények ellen, térdproblémák miatt kellett lecserélni. Bár a lengyel csapat médiafelelőse a közösségi médiában azt írta, hogy nem súlyos a szélső sérülése, további vizsgálatok várnak rá Dortmundban.

Szintén bizonytalan Guerreiro játéka a péntek esti bajnokin, ő ugyanis eleve pályára sem lépett a Feröer-szigetek ellen győztes portugál válogatottban. Az ő kiesése azért is lenne nagy probléma, mert Thomas Tuchel egyre többször számol vele a védekező középpályás pozíciójában, ahonnan a legutóbbi fordulóban kiesett Gonzalo Castro, egyes hírek szerint neki pedig nem kevesebb mint négy hetet kell kihagynia.

Azért jó hír is akad a BVB háza táján, mégpedig az, hogy Neven Subotic elkezdte a futóedzéseket, bár az ő visszatérésére még biztosan várni kell egy darabig. Szintén jól halad Marc Bartra gyógyulása is, bár még nincs száz százalékos állapotban.

Olvastad már?

Kerékpározás, regeneráció, erősítés és autogramosztás

Julian Weigl is teljesítette futóedzését Florian Wangler erőnléti edző oldalán.