Pletykafészek - Élő

RMA – BVB | Drámai végjátékkal nyerte meg csoportját a Borussia

Az már korábban eldőlt, hogy a Borussia és a Real is a legjobb 16 között folytathatja a Bajnokok Ligája küzdelmeit, ám a csoport első helyéért vívott küzdelem még nyitott volt. Köszönhetően a 2-2-es végeredménynek azonban ez is eldőlt, a Borussia Dortmund zárt az élen veretlenül, és új gólrekordot felállítva az F-jelű kvartettben.

A Sárga-Feketék már az elején meglepték a blancókat játékukkal, és első helyzetükre nem is kellett sokat várni: Casemiro gyenge tisztázása egyenesen Schürrle elé érkezett, aki 18 méterről tüzelt kapura, és kevéssel vétette csak el a célt a 4. percben. A gyenge passzok több problémát is okoztak, félpályánál gyakran adták el a labdát, és a bal oldalon gyakoriak voltak a letámadások Schmelzer vezetésével. A 28. percben viszont éppen ez jelentett előnyt a hazaiak számára, hiszen Carvajal tört előre a szélen, majd adta be a labdát Benzemának, aki közelről a hálóba talált. Weidenfeller, aki addig remek formában védett, és hárította Benzema (10′), valamint Ronaldo kísérletét is (18′), itt tehetetlen volt.

A Borussia az első félidő végéhez közeledve többet birtokolta a labdát (52%), és több tiszta helyzetük is adódott. A 38. percben Dembélé azonban nem tudott túljárni Navas eszén, hiába kapott remek labdát Pulisictől, majd egy percre rá Schürrle szabadrúgását védte a kapus. Két kontrát is feljegyezhettünk a 42. és 45. percekben, de végül egyik sem hozott komolyabb eredményt.

A félidőt követően a Borussia ott folytatta, ahol abbahagyta. A 49. percben Dembélé birkózott meg a védelemmel, és bár látszólag elvesztette a labdát, 14 méterről még a kapura tudta tűzni, igaz, eredménytelenül. Nem sokra rá Pulisic húzta vissza a labdát, ám az érkező Castro nem tudott érvényesülni, Casemiro résen volt.

A Real ezzel szemben megszerezte második találatát, hiszen Benzema az 53. percben ismét eredményes volt, az őrizetlenül maradt francia csatár nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget. Hét perccel később azonban a Borussia szépített, köszönhetően Schmelzer remek beadásának, amit Aubameyang pofozott be rendkívül higgadtan öt méterről. Percekkel később nem sokon múlott az egyenlítés, Mor ívelésére Aubameyang sajnos nem ért oda.

Weidenfeller nevét szintén érdemes kiemelni, hiszen remek játékával tartotta életben csapatát a rutinos hálóőr: Ronaldo 69. perces kísérleténél villant, amit Reus tisztázott szögletre. A 74. percben Marcelo hibázott egy kontránál, majd Ronaldo lőtt kapufát 4 percre rá, végül egyre inkább a hátsó alakzat stabilizálására kezdtek el törekedni. Az i-re a pontot végül mégis a Borussia tette fel, Mor indításából ugyanis Aubameyang futott el a szélen, majd remek beadását Reus váltotta gólra, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt, valamint a csoportelsőséget a Borussia számára. A német együttes 21 gólt jegyzett a csoportkörök során, ami rekordnak számít a Bajnokok Ligájában.

Mivel minden mérkőzés eldőlt, azt is lehet tudni, mely ellenfelekre számíthat a Borussia a hétfőn délben kezdődő sorsoláson. Mivel nem játszhat a saját csoportjának második helyezettjével, valamint az egy nemzetből jövő csapatokkal, a kör így 5 csapatra szűkült, melyek az alábbiak:

– Manchester City (angol)
– FC Porto (portugál)
– Paris-Saint Germain (francia)
– Sevilla FC (spanyol)
– SL Benfica (portugál)

Akikkel nem játszhatunk: FC Bayern München (német), Bayer Leverkusen (német), Real Madrid (spanyol).

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.