Pletykafészek - Élő

KOE – BVB | Kemény feladat előtt áll a Borussia

Kölnben lép pályára szombaton a Bundesligában Thomas Tuchel együttese. Egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak a kölni túra, a hazaiak legutóbbi három hazai Dortmund elleni meccsüket megnyerték.

Jól kezdte a bajnokságot Peter Stöger együttese, az utóbbi fordulókban azonban mintha kicsit elfogyott volna a kölni lendület, becsúszott több pontvesztés is, az előző héten pedig nagyon sima, 4-0-ás vereséget szenvedte a Hoffenheim vendégeként. A formahanyatlásban vélhetően nagy szerepet játszik a sérüléshullám, ugyanis a hazaiak vezetőedzője nem számolhat ezúttal sem Timo Horn kapussal, de nem léphet pályára a korábbi dortmundi Bittencourt sem, ahogyan Marcel Risse és Dominic Maroh sem fog játszani a Borussia ellen.

A kölniek legveszélyesebb fegyvere, Anthony Modeste hétközben betegség miatt hagyott ki edzést, de valószínűleg ő kezdő lesz a hétvégi meccsen. Ha már Modeste, akkor úgy is beharangozhatjuk a mérkőzést mint a Bundesliga két legjobb formájában lévő csatárának csatája, ugyanis a 15 góllal a góllövőlistát vezető Pierre-Emerick Aubayengtól csak három góllal marad el a kölni klasszis. Sérülés után térhet vissza a kölni középpályára Salih Özcan is, ami kicsit könnyít Stöger edző dolgán.

Dortmundi részről továbbra is kérdéses a Real elleni BL-meccset is kihagyó Mario Götze játéka, viszont az utóbbi hetekkel ellentétben kellemes problémát okoz Thomas Tuchelnek, hogy kiket állítson a középpályára, ugyanis a legtöbb korábbi sérült felépült, így egy erős csapatot küldhet pályára a dortmundi tréner Kölnben. A hangulat biztosan remek a sárga-feketéknél, hiszen a szerdai madridi utolsó percekben kiharcolt 2-2-es döntetlen csoportelsőséget jelentett a csapatnak a Bajnokok Ligájában, így várhatja a hétfői nyolcaddöntő sorsolását a BVB.

A statisztika viszont azt mutatja, hogy nagyon nehéz dolga lesz a Dortmundnak, ha három ponttal szeretne a túráról hazatérni. A Köln legutóbbi három Borussia elleni hazai bajnokiját egyaránt megnyerte, az előző két alkalommal 2-1-es végeredmény született. A Dortmund idei teljesítményére egyébként is az inkonzisztencia a jellemző, ráadásul a BL-meccsek utáni bajnokikon rendre szenved Tuchel csapata, legutóbb a Frankfurttól szenvedtek vereséget a Legia leigázása után.

A Köln idén még nem szenvedett vereséget a bajnokságban a RheinEnergie stdionban, négyszer ünnepelhettek győzelmet két döntetlen mellett. Legutóbbi hét hazai mérkőzésükből ötször húzták le a rolót az ellenfelek csatárai előtt és nyolc bajnoki óta veretlenek saját közönségük előtt. A Dortmund azok után, hogy vereséget szenvedett Huszti Szabolcséktól azért tudott javítani, az előző fordulóban a Gladbachot verték simán a sárga-feketék 4-1-re.

Ha a madridi és a Mönchengaldbach elleni formát tudja ismét hozni a csapat, akkor jó eséllyel szerezheti meg az újabb három pontot, de annyi biztos, hogy nehéz mérkőzés vár a Borussia Dortmundra Kölnben, ahol eddig idén senki nem tudott nyerni.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Sárga-Feketék és Királykékek, avagy érkezik a 154. Ruhr-vidéki derbi!

Nincs még egy bajnoki mérkőzés, ami akkora felhajtással és érzelmekkel jár, mint a Ruhr-vidéki derbi, …