Pletykafészek - Élő

HIVATALOS: Alexander Isak Dortmundba igazolt!

A nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund megerősítette a már majdnem biztos hírt, miszerint a svéd szupertehetségnek kikiáltott Alexander Isak a Sárga-Feketékhez igazolt. A 17 éves támadó az AIK Stockholmtól érkezett, a hírek szerint hosszútávú szerződést kötve.

A feleknek egy beleegyező nyilatkozatot is alá kellett írniuk a transzfer előtt a FIFA erre vonatkozó előírásai miatt, mivel Isak nem nagykorú.

“Alexander Isak nagy tehetség, akit több neves európai klub is csábított. Rendkívül boldogok vagyunk amiatt, hogy végül mellettünk döntött. A csapat ugyanúgy elégedett, mint a játékos, ez a transzfer óriási távlatokat nyit meg előttünk.” – emelte ki a sportigazgató, Michael Zorc.

Alexander Isak már 16 évesen debütált a svéd rekordcsapat AIK Stockholm együttesénél, és 29 fellépésén 13-szor volt eredményes. 17 évesen a válogatottban is debütált, átadva ezzel a 104 éves rekordot a múltnak, melyet Erik Dahlström tartott. Ráadásul már gól is társul a neve mellé, egy barátságos találkozó során volt eredményes Szlovákia ellen.

A szerződést részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek, a transfermarkt.com adatai szerint az átigazolás összege 8,60 millió euró volt. A 14-es mezszámot fogja viselni, melyet többek között korábban Jojic és Leitner is választott.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

HIVATALOS: Sokratis Papastathopoulos az Arsenalhoz igazolt!

A pletykák valósággá váltak, Londonba teszi székhelyét a görög hátvéd.