Pletykafészek - Élő

D98 – BVB | Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki.

Siralmas. Máshogy nem lehet jellemezni a Borussia Dortmund idei teljesítményét. Okkal merül fel bennünk a kérdés, hogy hol állna Tuchel csapata most, ha a nyáron nem forgatnak vissza a csapatba egy kamionnyi pénzt? Most épp a Darmstadt volt az aktuális büntetés-végrehajtó, 2-1-re verték szeretett csapatunkat a Jonathan-Heimes stadionban. 

A mérkőzésről bővebben igazából nincs is értelme beszélni, nincs mit elemezni, értékelhetetlen. Viszont hátha van olyan, aki nem látta eme “csodás” produktumot, ezért röviden összegeznénk. Szóval történt ugyebár, hogy hétközben Dárdai Pál Herthája ellen kényszerült túlórára (szintén saját magának köszönhetően) a Borussia és egészen a büntetőpárbajig húzták a randevút. A Dortmund továbbjutott, utazhatott a tökutolsó Darmstadthoz, a keddi lisszaboni BL-míting árnyékában. Nos, ugyebár ilyenkor két lehetősége van egy edzőnek: egyrészt vagy kiküldi a csapatát és erőből behúzza a meccset, vagy pedig létezik egy olyan opció is, hogy bízva a keret mélységében, pihenteti az ászokat és a még mindig erősebbnek számító cseresorral próbál érvényesülni, akár egy-két fiatal bedobásával megfűszerezve. Az eredményt nézve Tuchel a másodikat választotta és nem jött össze neki. De mégsem. Játszott Bürki, Reus, Guerreiro, Aubameyang, Sokratis, Weigl, a sérüléssel küszködő Dembélé és Schürrle is. Mind-mind olyan játékosok, akikre kulcsszerep hárulna a keddi mérkőzésen. Sokratis hátul megkapta a betonbiztos Burnic – Ginter védőpárost, meg mellé a feladatot, hogy indítsa a támadásokat is, mert Tuchel szerint abban nagyon jó a görög. De ne menjünk bele, ez már elemzés lenne.

Essünk át a kötelezőkön: 
Az első tíz percben a Darmstadt annyi helyzetet hagyott ki, mint amennyi 2017-ben összesen nem adódott a meccs előttig számukra – Rosenthal fejesét Bürki védte, pár perccel későbbi lövését pedig a kapufa hárította. A lövést megelőzően a Darmstadt végig gyalogolt a sétáló Dortmundon(csakhogy éreztessük a mérkőzés tempóját) –  a volt frankfurti egyedül vezethette a labdát Bürki kapujára. Húsz perc után aztán szépen végig nézte a védelem, ahogy Ginter oldala teljesen üres marad, majd azt is, ahogy 7! dortmundi játékos tekintete között centereznek a hazaiak, Boyd megpattanó gyatra lövésébe pedig csak beleérni tudott Bürki, 1-0. A félidő derekán aztán Reus végezhetett el szabadrúgást tökéletes helyről, lökete azonban a keresztlécen csattant. A 44. minutumban aztán Durm próbált cselezni a baloldalon, merthogy most ő ott játszott – labdája sikeresen el is jutott Morhoz, aki egy érintéssel próbálta indítani Reust, de Guerreiro arra járt és megunva a töketlenkedést a hálóba bombázott, 1-1. Itt mindenki érezte, hogy csodának kellene a szünetben történnie ahhoz, hogy a BVB értékelhető produkciót nyújtson a második játékrészben. A csoda elmaradt, ahogyan a helyzetek is. Tuchel aztán bedobta Kagawát és Dembélét, merthogy utóbbinak nagyon kellenek sérülten a játékpercek, előbbi meg nem bírta volna az elejétől. A csere bejött, öt perccel később az óriási iram közepette a Darmstadt passzolgatott a sétáló dortmundi védelem jobboldalán, majd Colak úgy döntött, hogy kapura ereszti. Senki sem támadta meg, Bürki ugyan elindult, de ezzel csak azt érte el, hogy könnyedén guríthatta el mellette a labdát a 23 éves támadó, 2-1. Ilyenkor persze egy jó csapat beszorítja az ellenfelét és megpróbál kiegyenlíteni. Nos, ezután még három darmstadti ziccer következett – vagy Bürki tolta kapufára, vagy a szerencse mentette meg a Borussiát a még kínosabb égéstől.

Óriási lehetőséget hagyott ki a csapat, hiszen a Lipcse, a Frankfurt és a Hertha is kikapott, míg a Bayern csak az utolsó pillanatokban nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés értékelhetetlen, Tuchel folytatta hagyományát és egymás után kétszer nem rakta fel ugyanazt a csapatot a bajnokságban, ellenben a húzóemberek legalább teljesen ki lettek facsarva, a csapat morálja a pokolban, indulás Lisszabonba!

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Négy találatig jutott a BVB a Freiburg otthonában

Simának ígérkezett, sima is lett: négyet lőtt a Dortmund a Freiburgnak a Bundesliga 30. fordulójában, …