Pletykafészek - Élő

Reakciók: Nem engedtük, hogy a Freiburgnak köze legyen a mérkőzéshez

A Bundesliga 22. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund az újonc SC Freiburg otthonába látogatott. Thomas Tuchel tanítványai az egész mérkőzés alakulását kontrollálták és a VfL Wolfsburg elleni eredményt megismételve, magabiztosan 3-0-ra győztek. Ezúttal Sokratis fejese nyitotta meg a gólgyártást, majd a góllövőcipőjét ismét megtaláló Aubameyang zárta azt egy duplával. A Borussia Dortmund ezzel stabilan tartja harmadik helyét a táblázaton, a főszereplők így nyilatkoztak a hármassípszó után:

MARCO REUS
Hazai pályán a Freiburg elképesztően erős és nagyon jó focit játszik ahhoz képest, hogy csak a nyáron jutottak fel. Viszont mi nem engedtük egy percig sem nekik, hogy közük legyen a mérkőzéshez. Nagyon jó focit játszottunk, ráadásul a tempó is magas volt egészen a 90. percig. A szünetben talán nagyobb is lehetett volna a különbség az 1-0-nál. A szünet után megszereztük a gólt és megkönnyebbültünk. Aubának volt egy, de lehet két nagy helyzete is az első félidőben. Ha egy picit magabiztosabb, biztosan gólra váltotta volna azokat. Viszont a végén két gól állt a neve mellett, szóval újra minden a régi.

ROMAN BÜRKI
Mindent egybevetve ez egy nagyon magabiztos és pozitív leképződésű délután volt. Jók voltunk és 90 percen át domináltunk, ez egy szép teljesítmény volt. Boldog vagyok, mert sikerült lehoznunk a mérkőzést kapott gól nélkül, ráadásul idegenben. A Freiburg megnehezítette számunkra, hogy hátulról építkezzünk. Készen állunk a kieséses szakaszra, amely most áll előttünk. A Lotte legyőzése nehéz feladat lesz. Biztosan euforikus hangulat lesz a stadionban. Azonban úgy gondolom, ha olyan dominánsak leszünk, mint voltunk itt Freiburgban, akkor ott leszünk a következő körben.

ERIK DURM
Ez nem volt egyszerű, de az elejétől fogva betartottuk az utasításokat, amiket az edzőnk adott. Nem igazán emlékszem, hogy volt-e a Freiburgnak tiszta esélye a gólszerzésre. Nagyszerű volt a védekezésünk, egészen a támadóinktól indulva. Örülünk, hogy Auba visszatért a góllövés útjára. Minden működött Feiburgban. Nagyon, de nagyon nehéz 3-0-ra győzni itt, szóval magabiztosak vagyunk és most már a Lotte elleni mérkőzésre koncentrálhatunk. Tovább kell jutnunk a következő körbe, de ez nagyon, de nagyon nehéz lesz.

THOMAS TUCHEL
Teljesen elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel. Szeretnék meghajolni a csapat előtt, magas szinten játszottunk és egy óriásit léptünk előre. A mérkőzés előtt azon viccelődtünk a padon, hogy Aubának kellene egy gól 1-2 méterről és akkor minden visszatérne a normális kerékvágásba. És ez az ami történt.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Reus: Csak magunkat okolhatjuk az első 65 percért

A válogatott támadó kritikusan értékelte a találkozót.