Pletykafészek - Élő

BSC – BVB | Egyéni hibák okozták a Borussia vesztét Berlinben

A Borussia Dortmund a Bundesliga 24. fordulójának szombati játéknapján Berlinbe látogatott, Dárdai Pál Herthájához. A mérkőzés előtti hírekkel ellentétben Alexander Isak nem került be a BVB meccskeretébe, habár meze ott lógott a mérkőzés alatt is az öltözőben. A Hertha hazai menetelése tovább folytatódik és úgy néz ki kilábalnak a gödörből, míg a Borussia óriási lehetőséget szalasztott el, ugyanis második helyen tanyázó RB Leipzig kikapott a VfL Wolfsburg csapatától. Thomas Tuchel először szenvedett vereséget Dárdai Pállal szemben.

A találkozó óriási tempóban indult, s habár mindkét csapat picit kapkodott, élvezetes mérkőzés került kilátásba. A második percben egy szép akció végén Aubameyang ugratja ki ziccerben Schürrlét, azonban a világbajnok csúnyán mellé tekert. Az első öt percben nyomott a Borussia. Egy szöglet után Ginter fejelhetett tisztán, azonban célt tévesztett. Pár perccel később Kalou beadása után Bürkinek kellett védenie, majd egyből a túloldalon mentettek Schürrle elől. A szöglet után ismét pontatlan volt André. Az óriási tempóból lehetett sejteni, hogy előbb-utóbb becsúszik az egyik oldalon és gól lesz. Így lett. Gintertől elpattant a labda, majd Ibisevic elsétált mellette és az üresen érkező Kalou elé tálalta a játékszert, akinek csak be kellett azt passzolnia a kapuba, 1-0. A Hertha vezetése a tempó visszaesését is jelentette és ezt természetesen nem a dortmundiak kezdeményezték. Az első negyedóra után nem tudott helyzetbe kerülni a BVB, sőt Bürki védése után a gólvonalról kellett tisztáznia a védőknek, majd Schmelzert lőtték ki pár méterről a fővárosiak. A kapitány a földre zuhant, de szerencsére tudta folytatni a játékot. A félidő derekán aztán levegőhöz jutott a Dortmund, igaz  lesről indult Durm, de elengedték, azonban a berliniek felszabadítottak, a Borussia pedig elpocsékolta az ajándék szögletet. Pár pillanattal később viszont Kagawa brazilokat megszégyenítő módon cselezte át magát a komplett Herthán és estében tökéletesen tette ki a jobbszárnyra, de a vége megint semmi, szépen visszazárt a Hertha. A japán nem állt le, rendre megverte az aktuális ellenfeleit, olykor egyszerre akár kettőt, hármat is, viszont a csapattársak sem tudták követni a magára találó középpályást. Egy szöglet után Schürrle háttal állva adta be, igaz az nagy kérdés, hogy így akarta-e, de mindenesetre eljutott Ginterig, aki fél percig cselezett!, majd Bartra csúsztatott szintén háttal állva kapura, de a gól elmaradt. Az első játékrész lefújása előtt Schmelzer adta el a labdát, majd szépen végig nézte a komplett védelem, ahogyan egy beadás után elgurult a labda a dortmundi kapu előtt. Kalou centikkel maradt csak le. Az első félidő végén a BVB teljesen összeesett, nem mert támadni, hátul passzolgatott.

A szünet után Tuchel nem változtatott, ahogyan a játék sem. A Hertha egy kontrával ment el a jobb szélen, majd a centerezést Kalou engedte el a lábai között. Skjelbred centiket tévesztett csupán. A második félidő tizedik percében aztán Haraguchi léptette ki Kalout, aki szétcselezte a dortmundi védelmet, majd a japán érkezett középen, de nem talált labdát, sőt a kontrával elment a Borussia és egy kis séta után Auba sarokkal tette Kagawához, a japán gyönyörűen tartotta meg a labdát a berlini tizenhatoson belül. Auba a labda visszavétele után éles szögből talált a hálóba, 1-1. A gól után Langkamp sárgult be – Castrot rúgta fel csúnyán. A volt leverkuseni feléledt a második félidőre, Guerreiroval játszott össze a berliniek tizenhatosán belül, de csak szögletre futotta. Pár perccel később hasonló volt a forgatókönyv, de a berlini ötösön a portugál nem tudta lövésre lekészíteni a labdát Aubameyangnak, Castro passza után. A 71. percben aztán a Hertha 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, Plattenhardt kiszedte a pókhálót a sarokból, megint előnyhöz jutott a Hertha, 2-1. A gól után megpróbált feljebb jönni a Borussia, ami sikerült is – Castro tette középre a labdát, amiössze-vissza pattogott, de nem sikerült kapura lőni. A 83. percben még Schürrle megpróbálkozott egy lövéssel, de csúnyán mellé ment, le is cserélte őt Tuchel.  Bartra még szerzett egylabdát, majd a csereként beküldött Dembélével játszott össze, de ennek is csak szöglet lett a vége. A mérkőzésbe még egy kisebbfajta tömegverekedés fért bele, de több helyzet már nem. Nyertek Dárdaiék.

Ezzel a vereséggel a BVB továbbra is harmadik, hat ponttal lemaradva a Lipcse mögött, de egy óriási lehetőséget szalasztott el, ráadásul a Hoffenheim pontot szerzett Freiburgban, így már csak egy hajszállal vannak lemaradva Szalaiék.

A bajnokságban folytatás pénteken az Ingolstadt ellen, de előtte még egy Lotte elleni kupameccs is vár Kagawáékra kedden.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

BVB – B04 | Lehengerelte a Borussia a Leverkusent

Nagy meccset játszott a Dortmund, ki is fizetődött a teljesítmény.