Pletykafészek - Élő

Schürrle: Az apró részleteken ment el a mérkőzés

A Borussia Dortmund a Bundesliga 24. fordulójának szombati játéknapján Dárdai Pál Hertha Berlinjénél vendégeskedtek. A mérkőzés óriási tempóval indult, azonban a Hertha szerzett vezetést. Dortmundi részről egyéni hibák sorai jellemezték a mérkőzést, így Aubameyang egyenlítésére még válaszolni tudtak a berliniek. A találkozó legnagyobb dortmundi helyzeteit André Schürrle puskázta el. A mérkőzés után így szólalt meg a támadó:

André, mit gondolsz mi volt a kulcspillanat a Hertha BSC elleni mérkőzésen?
Apró részletek döntötték el a találkozót. Rögtön a kezdés után volt egy óriási helyzetem, be kellett volna lőnöm. Ha sikerül, biztos vagyok benne, hogy máshogy alakul a mérkőzés és sokkal könnyebb dolgunk lett volna. Senki mást nem hibáztatok a csapatból. A második félidőt jól kezdtük, több helyzetünk volt, akár 2-1, vagy 3-1 is lehetett volna már a javunkra. Viszont nem használtuk ki a helyzeteinket, hiába követte sorra egyik a másikat. Egy klasszis szabadrúgás pedig eldöntötte a mérkőzést. Ez nagyon bosszantó dolog.

Hazai környezetben a Hertha a legjobb csapat a Bundesligában. Mi teszi őket ennyire erőssé otthon? 
Elképesztően nehéz ellenük játszani. Állandóan ott vannak az ellenfél sarkában, nagyon keményen odalépnek, nem gondolkodnak, ha szerelni kell. Rengeteg fejpárbajt nyernek, nagy jól játsszák ezt a fajta játékot. Valahogyan kontrollálni tudják a tempót és ha úgy érzik le tudják lassítani az ellenfelet. Amikor megszerzik a vezetést már nagyon nehéz velük bármit is kezdeni, ugyanis rengeteg embert küldenek hátra, szinte a vonalig. Tudtuk ezt és így még idegesítőbb, hogy elpuskáztuk a helyzeteinket.

Gondolom duplán rossz, amikor a tabellára nézel. Az összes közvetlen riválisotok botlott tegnap…
Igen, ez is nagyon bosszantó, meg volt az esélyünk, hogy előnyre tegyünk szert és egy kis levegőhöz jussunk, de így most nagyon szorosan állnak a csapatok. Minden tekintetben egy irritáló délután volt.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Bürki: Egy kis szerencsével meglett volna a második gól

A bvbtotal!-nak adott interjújában Bürki értékelte a kupamérkőzést és a 2017-es esztendőt is.