Pletykafészek - Élő

BVB – FCI | Kiszenvedett, de fontos három pont

A Borussia Dortmund a Bundesliga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a kiesőhelyen álló FC Ingolstadt csapatát fogadta a Signal Iduna Parkban. Thomas Tuchel csapata a déli BL-sorsolás után – ahol a Sárga-Feketék az AS Monaco csapatával kerültek össze – a három pont megszerzésének reményében léptek pályára Maik Walpurgis csapata ellen. A Borussia egy alacsony színvonalú, kétes ítéletekkel megfűszerezett találkozón érte el a kitűzött célt és győzött Aubameyang találatának köszönhetően. 

A találkozón a Borussia nem küldhette pályára a beteg Mario Götzét, a felépülőben lévő Sven Bendert, de Marco Reus és Sebastian Rode állapota sem teszi lehetővé még a pályára lépésüket, valamint Ousmané Dembélé az eltiltását töltötte. Továbbá Tuchel csak a kispadra nevezte Bartrát, Weiglt és Schürrlét is. A kupamérkőzésen már debütáló Alexander Isak ismét kimaradt a meccskeretből.

A mérkőzés első tíz percében nem történt izgalmas jelenet, Schmelzer és Durm beadásába is beleléptek, így két szögletet is rúghatott a Borussia, azonban veszélyes szituáció nem alakult ki a kapuk előtt. A 14. percben aztán egy labdaszerzést követően Kagawa indította a szélen elfutó Schmelzert, aki a büntetőterület baloldalánál estében tette középre a labdát, ahol is érkezett Aubameyang, aki kapásból lőtte a labdát a hálóba, ezzel megszerezve szezonbeli 23. találatát és Borussia számára a vezetést, 1-0. A gól után a vendégek léptek fel támadóbban és két óriási helyzetet is elpuskáztak, Bürki szenzációsan védett egy az ötösről érkező fejest is. Az első félóra végén aztán megint a Borussia következhetett, ismét a Kagawa-Schmelzer páros vezényletével, csak most fordított felállásban. A japán estében középre tett labdájára Pulisic érkezett, azonban lövése levágódott az ingolstadti védelemről. A kipattanóra érkezett Durm, aki tiszta helyzetből, az üresen tátongó kapuba lőhetett volna, de csúnyán fölé eresztette a lövést. A félidő végén aztán egy kirúgást követően Ginter lőtte ki Sokratist, így a labda a dortmundi kapu felé kezdett el gurulni, Leckie ugyna érkezett, de Bürki egyből érkezett és zárta a szöget – az ausztrál csúnyán fölé lőtt.
A második félidő dortmundi tapogatózással indult, aztán az egyik vendégtámadás végén Piszczek nézte el az emberét, így Lezcano egyedül maradt Bürkivel szemben. A svájci térden csúszva szerezte meg a labdát, de előbb a támadót is elsodorta. A játékvezető sípja néma maradt, jogos tizenegyest úszott meg a Borussia. A fordulásból aztán Pulisic próbálta a védelem mögé játszani a labdát, de felszabadított az ellen. A szögletnél Sokratis érkezett a legjobban, a görög csak centikkel tévesztett. A továbbiakban próbált az Ingolstadt válaszolni, de nem sikerült felvenniük érdemben a versenyt, sőt a Borussia feltolt védelem mellett megszerezhette volna a második találatot.

Maradt az 1-0 a végéig és egy nagyon kibrusztolt mérkőzéssel, de három pontot gyűjtve tartja a lépést a Borussia a második helyért folytatott csatában.

Legutóbbi mérkőzések

The latest football info here. Now loading info from the soccer data feed.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

BVB – B04 | Lehengerelte a Borussia a Leverkusent

Nagy meccset játszott a Dortmund, ki is fizetődött a teljesítmény.