Pletykafészek - Élő

BVB – ASM | Megvan, hol tárolták a robbanószerkezeteket a keddi detonáció előtt

Kedd este sokkolta a labdarúgó társadalmat, ami Dortmund városában történt.

Mint megírtuk, a német rendőrség szerint a Borussia Dortmund futballcsapata volt a célpontja a kedd esti Bajnokok Ligája meccs előtti robbantásoknak.

Még semmi sem világos, teljesen homályos az ügy háttere. Nem tudjuk még, hogy kik voltak az elkövetők, mi lehetett az indíték, illetve a következményekről sem tudunk” – mondta a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal képviselője.

Német sajtóértesülések szerint a busznál felrobbant szerkezetekre fémdarabok voltak erősítve. A bombák hatótávolsága nagyságrendileg száz méter volt, és a dortmundiak szállásához közeli sövény mögött tárolták őket. Az egyik szerkezetre erősített fémtüske belefúródott egy ülés fejtámlájába, azonban az szerencsére senkit sem sebesített meg a buszon.

A detonációban egy motoros rendőr is megsérült, illetve Marc Bartra, aki túl van már a csuklóműtétjén. A futballista édesapja Barcelonából azonnal a fiához utazott, amint meghallotta a hírt.

Amikor telefonon beszélgettünk, éreztem rajta, hogy nagyon meg van ijedve. Elmondta nekem, hogy valami furcsa zajt hallott és ezután jött a robbanás. Szörnyű fájdalmat érzett a fejében és a karjában. Valaki azt ordította torkaszakadtából, mindenki a földre, úgyhogy lefeküdtek a busz padlójára. Az operációja sikeres volt, jobban van és ő nyugtatott minket, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Kérte, hogy senki ne aggódjon.” – nyilatkozta a 26 éves játékos apukája, Jose Bartra.

A rendőrség egy embert letartóztatott, egy másikat nagy erőkkel keresnek. Hogy szélsőséges iszlamistákról vagy antifasisztákról van-e szó, azt senki sem tudja, vagy még nem akarja tudni.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

TSG – BVB | Nehéz lenne elbukni a BL-indulás jogát

Egyetlen mérkőzés maradt hátra a Bundesliga 2017/2018-as idényéből, ahol a Borussiára kőkemény erőpróba vár, hiszen európai kupahelyek sorsáról dönt a találkozó.