Pletykafészek - Élő

BMG – BVB | BL-kudarc után vissza a bajnoki célokhoz

A Bundesliga 30. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund a Borussia-Parkba látogat. Mönchengladbach nem a legjobb szezonját futja, de Dieter Hecking vezetésével úgy néz ki kezdenek visszatalálni a jó útra a Hoffenheim elleni vereség ellenére is.

Michael Zorc, a BVB sportigazgatója Nobby Dickel vendége volt a szokásos mérkőzés előtti magazinműsorban.

Nobby: Michael, jó újra téged a meccsnapi magazin stúdiójában látni. Kezdjük azzal, hogy a bombatámadás mögött álló állítólagos személyt letartóztatták. Mit gondoltál reggel, amikor meghallottad a híreket?
Michael Zorc: Hát igen, ez egy hektikus időszak, rengeteg minden történik jelenleg. Ugyebár még nincs megerősítve, hogy a valódi elkövetőt tartóztatták le, de azért már beszélhetünk róla. Természetesen nagyon köszönjük a nyomozók munkáját. A beszélgetések középpontjában voltunk a játékosainkkal a monacoi meccs alkalmával is, rengetegen támogattak minket. Talán ez is segít megbirkózni a támadással. Jó tudni, hogy ki volt a tettes és miért követte ezt el, valamint, hogy elfogták és letartóztatták.

Nobby: Hihetetlen, hogy valaki emberi életeket képes kockáztatni azért, hogy nyereségre tegyen szert a részvényeken keresztül.

Michael Zorc: Nos Norbert, egy terrorcselekmény csak olyan szörnyűséges tud lenni, mint ez a tiszta kapzsiság. A világ egyre őrültebb, de ezzel nem mondtam senkinek újat. Ezt el kell könyvelnünk és meg kell vele küzdenünk. Viszont a mai nap egy jó nap, ha az információk valósak. Tudom, hogy a csapat köszönetet szeretne mondani a dortmundi rendőrségnek, akik megvédték a játékosok lakásait és családjait az eset után. Marcel Schmelzer kifejezetten megkért rá, hogy mondjam ezt el. Jelenleg muszáj elszámolnunk ezzel a szituációval.

Nobby: Remélhetőleg hamarosan megerősítik, hogy a valódi tettest kapták el. Volt bármi sportértéke a Monaco elleni negyeddöntőnek az eset után?

Michael Zorc: Nem. Úgy érzem tisztább lett volna, ha egy olyan időszakban játsszák le ezeket a mérkőzéseket, amikor valóban a sportról lehet szó. Természetesen el kellett fogadnunk, hogy így nem tudjuk a legjobb teljesítményünket nyújtani az események miatt. Rengeteg egyéni hibákat követtünk el, melyek a koncentráció hiányára vezethetőek vissza. Ha valaki megnézi milyen gólokat kaptunk, megérti miről beszélek. Nem tisztességes, hogy egy héten belül le kellett játszanunk ezt a két meccset, de nem tudtunk mit tenni a halasztás érdekében.

Nobby: Egy tapasztalatlan csapattal kezdtük az idei Bajnokok Ligáját, tíz játékos sohasem lépet pályára ezelőtt a kupasorozatban.  Mit gondolsz arról, hogy így is sikerült elérnünk a negyeddöntőig?

Michael Zorc: Úgy gondolom ez elképesztően pozitív dolog, a csapat megmutatta az erejét a Bajnokok Ligájában, gondoljunk csak arra, hogy a csoportkört a Real Madrid előtt zártuk, vagy a nagyszerű, Benfica elleni hazai találkozóra. 100%-osan meg lehetünk elégedve a BL-szezonunkkal. A DFB-kupában is jó munkát végeztünk és a Bayern elleni mérkőzésre várunk, viszont a Bundesligában jó lenne, ha egy hellyel feljebb tudnánk még lépni.

Nobby: Dieter Hecking irányításával a Gladbach visszatért a pályára. Az első meccsen 4-1-re győztünk. Mit gondolsz, hogy sül el a szombati mérkőzés?

Michael Zorc: Tudhatjuk, hogy egy nehéz mérkőzés elé nézünk, hisz nem szereztünk túl sok pontot idegenben idén, ezt azért meg kell jegyeznünk. Nyilván nem egyszerű túllépni a monacoi meccsen és még mindig a fejünkben jár. A Gladbach fittebb lesz, de ők is játszanak a kupában és tovább szeretnénk jutni, nyilván. Az utolsó edzésen látjuk majd meg, hogy nálunk ki lesz játékra kész. Marco Reus játszott Monacoban és sok játékosunk játéka kérdéses, vagy csak részben lesz bevethető. Azonban biztosan egy jó csapattal tudunk kiállni a pályára és a legjobbunkat kell adnunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Nobby: Borussia a Borussia ellen, ez mindig érdekes párosítás. A negyedik hely már szinte biztos, azonban a dobogó elérése nagyon fontos lenne a következő szezon szempontjából is.

Michael Zorc: Igen, a céljaink nem változtak. Mi nem az a csapat vagyunk, ahol a célok háromhetente váltakoznak. Nagyon fontos lenne megszereznünk a harmadik helyet.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

BVB – H96 | A bajnokságban kozmetikázhat a Borussia a Hannover ellen

Ha Hannover, akkor biztos a gól: sosem játszott még 0-0-t a két együttes.