Pletykafészek - Élő

BMG – BVB | “A csapat mentalitása szenzációs volt, igazán keményen küzdöttünk” – REAKCIÓK!

A Bundesliga 30. fordulójának szombati játéknapján a Borussia Dortmund a Mönchengladbach otthonában 3-2-es győzelmet aratott egy fordulatos mérkőzésen. Ezzel a győzelmével a BVB megelőzte a Hoffenheim csapatát és a dobogó harmadik fokára lépett. A mérkőzés után Sven Bender és Thomas Tuchel nyilatkozott: 

3-2-es győzelem Mönchengladbachban, mi volt a győzelem kulcsa?
Sven Bender: A csapat hozzáállása, az a szellemiség, amiben játszottunk, az hogy nem adtuk fel, még akkor sem, ha az elején rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a befejezések nem sikerültek – figyelmetlen hibákat követtünk el elől. És igen… nem tudtuk hamar eldönteni a találkozót, ehelyett hosszú ideig nyitott mérkőzés lett. A csapat mentalitása szenzációs volt, igazán keményen küzdöttünk. Ez egy hihetetlenül megterhelő idegenbeli meccs volt, de egyébként élvezetes játék volt számunkra és a szurkolóink számára is. Amikor győztesen hagyod el a pályát, akkor mindig kétszer olyan jó érzés.

Thomas Tuchel: Tudtuk azt, hogy egy győzelemmel felléphetünk a harmadik helyre, de a mérkőzés előtt azt is tudtuk, hogy milyen nehéz lesz a kívánt győzelmet elérni, pláne hogy Gladbachban mindig komplikált nyerni. Tudtuk, hogy bátran kell játszanunk, a védekezést is jól meg kell szerveznünk, de a labdákat sem szabad elszórnunk és előre fele is veszélyesen kell támadnunk, amikor lehetőségünk adódik rá. Mindezt sikerült végrehajtanunk. A legpozitívabb, hogy győzni tudtunk egy olyan mérkőzésen, mely sokáig nyitott volt és különlegesen fordulatos. A gól, amit az első félidőben kaptunk 50%-ban egy öngóllal is felér, de később sikerült egy valódi öngólt is összehoznunk. Hirtelen már 2-1-re mentek a hazaiak, de nem tudtuk hogyan, hisz úgy éreztük addig a pontig nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Nagyon jó érzés volt látni a reakciókat ezután. A hangulat egy pillanatra elkapott engem is, nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mindannyiukra.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

Bosz: “Háromszor is megszereztük a vezetést…”

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Peter Bosz értékelte a látottakat.