Pletykafészek - Élő

BVB – KOE | 26 éve veretlen hazai pályán a Kölnnel szemben a Borussia

A liga egyik leghatékonyabb támadóalakulata fogadja az egyik legdefenzívebb csapatot a bajnokságban. A Dortmund és a Köln összecsapása érdekes párharcot ígér, lássuk, mit hozhat a két együttes 84. közös találkozója!

65 lőtt góljával a második legeredményesebb csapat a Borussia (a Bayern áll az élen 73-mal), míg a Köln 37 kapott gólja a 8. leghatékonyabb védelemre utal a bajnokságban (a küzdelem szorosságát mutatja, hogy a második helyen álló Lipcse kapta a második legkevesebb gólt, és ők 31-szer kapituláltak). Ami viszont ellenük szól, hogy legutóbbi 11 meccsükön 21-szer találtak be ellenük, a szezon első felében pedig a második legjobban védekező csapatnak számított a Köln, amit eredményeik is igazoltak: a nyolcadik helyen tanyázó Köln a dobogót is ostromolta az idény során, jelenleg talán az Európa-liga selejtezős hely elérése lehet a cél, hiszen 3 pontra van tőlük ott az SC Freiburg. A Dortmund számára sem kisebb a tét, a múlt heti bajnoki során kapaszkodtak fel a dobogó alsó fokára a Hoffenheimmel szemben – kettejük helyezése között nagy a különbség, hiszen a negyedik helyezett szintén a Bajnokok Ligájában indulhat, ám a selejtező küzdelmein kell átrágja magát a csoportkörös mérkőzésekig.

A Signal Iduna Park erőd. Lassan kijelenthető magabiztosan ez a mondat, hiszen 35 hazai bajnoki óta veretlen a csapat, ráadásul 2017-ben eddig mind a hat hazai bajnokiját győztesen zárta a BVB. A Köln legutóbb január 28-án nyert idegenben, a Darmstadt otthonában hintettek hatot, a legutóbbi öt túrájuk azonban 1 döntetlennel és 4 vereséggel zárult. Az sem töltheti el nagy bizalommal a vendégeket, hogy a legutóbbi dortmundi győzelmük 1991-ben született, akkor 2-1-re múlták felül a Sárga-Feketéket. Az elmúlt években azonban a BVB fejére nőttek a Kecskések, hiszen a legutóbbi öt találkozó 3 döntetlennel és két kölni győzelemmel született. Az azt megelőző időszakban más képet mutatott ez a párharc, hiszen a Borussia 8 mérkőzésen át tartó győzelmi szériát mutatott fel a vendégek ellen.

Mind a két oldalon említhetünk hiányzókat: a BVB részéről a megszokott névsor esik ki, Bartra, Rode, Götze, Sahin és Schürrle játékára nem számíthat Thomas Tuchel vezetőedző. A kölnieknél Rausch, Guirassy, Risse és Zoller nem áll rendelkezésre a keret kialakításánál.

A játékvezető az a Tobias Stieler lesz, aki tizedik alkalommal érintett a Borussia meccsein. A mérleg pozitív: 7 győzelem mellé 1-1 döntetlen és vereség társul. Idén kétszer is 1-0-ás győzelmet arattunk a vezetése mellett, ráadásul nem is akárkik ellen: a Bayern és a Lipcse volt az áldozat…

A holnapi mérkőzésen telt házra számítanak, vendégoldalról 8.000 szurkoló kíséri el és buzdítja a kölnieket. A találkozó fél 4-kor veszi kezdetét, az Eurosport 2-n lesz megtekinthető.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

SVW – BVB | A véghajrára sem állhat le a Borussia

A Bajnokok Ligája bebiztosításáért nagy lépést tehet holnap a BVB.