FCA – BVB | Soha nem veszített még Augsburgban a Borussia

Szerző: | 2017. máj. 12. | Beharangozó

Holnap délután fél 4-kor az Augsburghoz látogat a Borussia Dortmund. Mindkét együttes számára nagy téttel bír a találkozó, bár más okokból kifolyólag: míg a Borussia a harmadik helyért küzd, egyben a Bajnokok Ligája csoportköréért, addig az Augsburg az osztályozó hely elkerülése végett harcol meg a pontokért.

Csak a Bayern München szerzett több gólt az Augsburg ellen (30-at), mint a Borussia Dortmund, mely eddig 29 alkalommal vette be a bajor kiscsapat kapuját, ráadásul nem egyszer szereztek egy mérkőzésen legalább 4 gólt. Az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy hazai pályán az eddigi öt mérkőzésből mindössze egyszer tudtak pontot lopni a Borussia ellen, az is 2012-ben történt, egy 0-0-ás mérkőzés során. A legutóbbi négy túrát győztesen hagyta el a BVB, ráadásul 13 gólt jegyzett ezek során. Ennél impozánsabb mutatóval csak az Energie Cottbus ellen bír a Borussia, akik ellen hat találkozóból hat győzelmet ért el.

A legutóbbi négy bajnokijából már csak egyet veszített el a Borussia, a Frankfurt ellen maradtak alul 3-1-re. Ezzel szemben a Mönchengladbach elleni gól nélküli döntetlen és a Hamburg elleni 4-0, valamint a Kölnnel szembeni 2-1 jelzi, még nem mondtak le a biztos bentmaradás kivívásáról. Meg is kell harcolniuk a pontokért, hiszen két pontra vannak az osztályozós helyen álló Hamburger SV csapatától, és hat csapat is küzdhet még az osztályozó/kieső helyek elkerülése ellen. Ami viszont tény, hogy a védelem sebezhető, hiszen legutóbbi 17 mérkőzésük során csak a Hamburg ellen nem kaptak gólt. Gólszerzés terén viszont biztatóbb a helyzet, hiszen a legutóbbi 10 mérkőzésből csak egyszer fordult elő, hogy nem szereztek gólt, és legutóbbi öt mérkőzésük során csak a Lipcse ellen maradtak alul hazai pályán (3-2).

A BVB legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, és egy döntetlennel zárult. A Sárga-Feketéknél csak két csapat nyert többet, és veszített kevesebbet: több győzelmet számlál a Bayern München és a Lipcse, míg a Bayern mellett a Hoffenheim kapott ki kevesebbszer. Az a Hoffenheim, amely csapattal vív a harmadik helyért a Borussia, és akiket a múlt heti forduló során győzött le 2-1-re, óriási lépést téve a dobogó alsó fokáért. Amennyiben a Borussia több pontot szerez a Hoffenheimnél, úgy biztos a dobogó, éppen ezért fontos találkozó vár Thomas Tuchel legénységére. Az idegenbeli túrák azonban nem kedveltek mostanság a csapat háza táján, hiszen a legutóbbi négy, otthonától távol vívott találkozón csak egyszer nyert a csapat, 3-2-re a Gladbach otthonában április 22-én.

Játékosok

Bizakodásra adhat okot és örömteli hír, hogyha zöld jelzést kap, akár Marc Bartra is pályára léphet Augsburgban. A bombatámadásban megsérült védő már együtt végzett edzésmunkát a csapattal, és felmerült annak lehetősége is, hogy a csapatot a pályán segítheti. Nem számíthat azonban Thomas Tuchel Mario Götze, André Schürrle és Gonzalo Castro játékára, míg a ma születésnapos Erik Durm és Nuri Sahin játéka is kérdéses. A túloldalon Moravek, Kacar, Altintop és Framberger szereplése kérdőjeles, a csapat többi tagja játszhat a találkozón.

Játékvezető

A mérkőzés játékvezetője Sascha Stegemann lesz, akinek munkáját Dr. Martin Thomsen és Rafael Foltyn segíti, a negyedik játékvezető tisztségét pedig Robert Kampka tölti be. A találkozó 15:30-kor veszi kezdetét a WWK Arénában.

Várható kezdőcsapatok