Pletykafészek - Élő

FCA – BVB | A döntetlennel a végjátékra maradt a harmadik hely sorsa

Továbbra is nyitott a harmadik helyért a küzdelem, hiszen a Borussia Dortmund csupán 1-1-es döntetlent játszott az Augsburggal a 33. játéknapon. A Hoffenheim győzelmével beérte pontban a Sárga-Feketéket, azonban a BVB-nak +4-es a gólmérlege a sinsheimiekkel szemben.

A mérkőzés első negyedében 75%-os labdabirtoklása ellenére sem tudott különösen veszélyeztetni a Borussia. Csupán két alkalom volt említésre méltó: a negyedik percben a Verhaegh és Kagawa közti párharc hozott izgalmakat, majd három percre rá Dembélé ívelése kerülte el az érkező Aubameyangot és Guerreirót. Ezzel szemben a hazaiak arra játszottak, hogy a vendégek hibáit használják ki kontratámadásaikkal, melynek jelét a 17. percben láthattuk először, egy ígéretes helyzet képében: Max támadott le a bal szélen, majd ugratta ki Finnbogasont a büntetőterületen belül, de Bürki óriási védéssel hárította az izlandi csatár kísérletét.

Három perccel később óriási baj érte a Borussiát: sérüléssel lent maradt Julian Weigl, akinek fájdalmas arca árulkodó volt, a fiatal középpályás bokatörést szenvedett, helyén Durm folytatta, és Ginter húzódott be pozíciójába. Talán ez a kényszerű csere bomlasztotta meg a BVB ritmusát, és eredményezte a hazaiak vezetését is: Luthe juttatta Maxhoz a labdát, aki zseniális vezetéssel támadott le a szélen, majd lőtt kapura, amit Bürki csak középre tudott kiütni, épp az érkező Finnbogason elé, aki ezúttal nem hibázott. 28. perc, 1-0.

A Hoffenheim ekkor már két góllal vezetett Brémában, aminek köszönhetően a Dortmund így a negyedik helyre csúszott vissza, az egyenlítés azonban nem váratott sokáig magára: Dembélé passzolt jobbra Durmhoz, akinek ívelését Verhaegh tisztázta Kagawa irányába. A japán válogatott játékos 18 méterről lőtt kapura, akinek lövésébe Aubameyang remek érzékkel kapott bele a hatoson belül, megtréfálva ezzel a kapust, és kiegyenlítve az állást.

A legtöbb esemény az Augsburg térfelén játszódott le, de a BVB ritkán tudta áttörni a hazaiak masszív védelmét. Az első játékrészben csupán további egy említésre méltó helyzet adódott, de Dembélé ívelését Verhaegh tisztázta Aubameyang elől.

A második félidő ott folytatódott, ahol abbamaradt az előző: óriási mezőnyfölény, nulla fogás az ellenfélen. Dembélé és Aubameyang egyaránt lőhetett, de egyikük sem járt eredménnyel. Ráadásul a Hoffenheim 5-0-ás vezetése további nyomást jelentett, hiszen ezzel pontegyenlőségre álltak a felek, és csupán 1 gól volt a különbség.

Figyelembe véve helyzeteiket, egyik fél sem mert komolyabb rizikót vállalni, és ez meg is látszott: bár adódtak lehetőségek, de azok elhaltak idő előtt. A 61. percben Auba fejesét (Kagawa íveléséből) hárította Luthe, majd Hinteregger blokkolt Guerreiro lövését a 71. percben az utolsó pillanatban. Az utolsó 10 percre érkező Pulisic elfoglalta a jobb oldalt, míg Durm Guerreiro helyére került a bal oldalon. A 81. percben és a 83. percben adódott még lehetőség a BVB előtt a győzelemre, de sajnos élni nem tudott vele a csapat, így holtversenyben áll a 3. helyen a Hoffenheimmel az utolsó forduló előtt. A két csapat ellenfelet cserél, hiszen a Werder látogat a Dortmundhoz, és az Augsburg utazik a Hoffenheimhez a mindent eldöntő, utolsó fordulóra.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – H96 | Újfent 1 gól döntött a két együttes mérkőzésén

Batshuayi gyönyörű góllal biztosította be a 3 pontot a Signal Iduna Parkban.