Pletykafészek - Élő

Peter Bosz: jó futballal akarok sikereket elérni

A frissen kinevezett vezetőedző július hetedikén kezdi meg a közös munkáját a játékosokkal.

Sajtótájékoztatón mutatta be a Borussia Dortmund vezetősége kedd délután a csapat új vezetőedzőjét Peter Boszt, aki elmondta, hálás a lehetőségért, hogy egy ilyen nagy klubnál dolgozhat. A holland tréner barátságosan válaszolt a megjelent sajtómunkatársak kérdéseire bemutatkozója során.

„Sikereket akarok elérni és azt szeretném, hogy a csapatom jó futballt játsszon” – mondta Bosz. A mester július hetedikén találkozik először a kerettel és hozzátette azt is, hogy csak úgy lehet megismerni a játékosokat, ha napi szinten együtt dolgozik velük. Az újdonsült vezetőedző mellett részt vett a sajtótájékoztatón Michael Zorc és Hans-Joachim Watzke is. „Az első pillanattól kezdve jó érzésünk volt Peterrel kapcsolatban, együtt építhetünk valamit és nagyon várjuk a közös munkát” – kommentált Watzke. Utalt arra is, hogy az első találkozójuk alkalmával nagyjából három órás megbeszélésen vettek részt. „Meggyőződésem, hogy ez számomra is egy következő lépcsőfok. Jó érzés itt lenni, a megbeszélést is a kölcsönös tisztelet jellemezte. Meggyőztek arról, hogy nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni” – tette hozzá Peter Bosz.

„Friss, támadó futball, látványos és céltudatos játék, ami labdabirtoklásra épül: ezeknek a kombinációja az, ami Peter futballfilozófiáját jellemzi” – mondta Michael Zorc. „Azt már korábban bebizonyította, hogy szeret és tud is fiatal, tehetséges játékosokkal dolgozni és nem fél őket bevetni a fontosabb mérkőzéseken sem. Tökéletesen illeszkedik a stratégiánkba” – tette hozzá a sportvezető.

Watzke megköszönte az Ajaxnak az együttműködését és azt, hogy nem álltak útjába annak, hogy Peter Bosz „egy nagyon sikeres BVB edző legyen”. Az új vezetőedző munkáját Hendrie Krüzen segíti majd másodedzőként.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

BL: teljesen kiegyenlített párharc vár ránk

A Borussia a Tottenhammel találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében - derült ki a hétfői sorsoláson. A továbbjutási esélyekről nehéz egyelőre nyilatkozni, de vélhetően az egyik legkiegyenlítettebb párharcot fogja látni a Wembley (vagy a felújított White Hart Lane) és a Signal Iduna Park közönsége egyaránt.