Pletykafészek - Élő

RWE – BVB | Vereséggel nyitott Bosz a Borussia kispadján

3-2-es vereséget szenvedett a Borussia a negyedosztályú Rot-Weiss Essen csapata ellen az első nyári felkészülési mérkőzésén. A vendégek részéről Pierre-Emerick Aubameyang és Ousmane Dembélé volt eredményes.

Peter Bosz a két félidőben két különböző csapattal állt ki, igaz a 4-3-3-as formátumot végig őrizték a 90 perc alatt. A holland tréner sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni Reust, Guerreirót, Kagavát és Weiglt, az U21-es torna résztvevőit (Philippet, Dahoudot és Merinót), valamint Weidenfellert is. Rode és Larsen szintén távol maradtak, míg Götze öt hónapja nem játszhatott, így helyükre a második csapatból érkezett Reimann, Wanner és Kopacz.

131 másodperc kellett ahhoz, hogy a 13.500 fős nézőközönség gólt láthassunk, ugyanis Baier távoli lövése Bürkiről megpattanva a hálóba jutott. A Sárga-Feketék – akiknél Schmelzer a bal szélen előre húzódott, és Schürrle tört be, hogy helyet teremtsen – domináltak ugyan, de a 19. percig kellett várni arra, hogy az esseni kapu előtt veszélyes helyzetet alakítsanak ki: Schürrle azonban lemaradt Aubameyang íveléséről. A 28. percben szintén Schürrle egy távoli kísérlettel jelentkezett, de ez kevés volt ahhoz, hogy megizzassza az esseni hálóőr Hellert.

A mérkőzés 29. percében felpörögtek az események Schürrle szögletét követően, hiszen Toprak továbbcsúsztatta a labdát Aubameyangnak, aki gyorsan a háló felé továbbított. A hazaiak már csak a gólvonalon túlról tudtak tisztázni szabálytalan módon. A játékvezető megadta a találatot, és megkímélte attól a hazaiakat, hogy 10 emberre fogyatkozzanak. Schürrle szögletei továbbra is veszélyesek voltak, a 39. és 42. percben egyaránt Aubameyang riogatta a hazaiakat, de végül újfent a hazaiak örülhettek: Bednarski hibázott el egy ívelésből keletkezett lehetőséget, majd a labda tovaszállt Baierhez, aki egy gyönyörű íveléssel verte át Bürkit, és szerezte meg újfent a vezetést a 40. percben.

A második játékrészben dinamikusan kezdett a BVB, Bartra (47), Kopacz (54) és Dembélé (50/53/60) egyaránt helyzetekig jutott, de mégis a hazaiak örülhettek újra Plattek találatának köszönhetően. Egy percre rá azonban kezezés miatt büntetőhöz jutott a BVB, amit Dembélé nagyon határozottan értékesített. További találat nem született, Zagadou kapufáján (67) és Pulisic gyenge kísérletén (78) túl nem történt más a mérkőzésen, így az esseni csapat először tudott diadalmaskodni a BVB-val szemben.

BVB első félidő: Bürki – Passlack, Sokratis, Toprak, Schmelzer – Sahin – Durm, Wanner – Mor, Aubameyang, Schürrle
BVB második félidő: Reimann – Piszczek, Bartra, Subotic, Zagadou – Bender – Kopacz, Castro – Pulisic, Isak, Dembélé
Gólok: 1-0 Baier (3), 1-1 Aubameyang (29), 2-1 Baier (40), 3-1 Platzek (61), 3-2 Dembélé (63, büntető.),
Nézőszám: 13.500

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.