Pletykafészek - Élő

URD – BVB | Götze visszatért, a BVB nyert Tokióban

A négy nappal ezelőtti Rot Weiss Essen elleni felkészülési nyitányon elszenvedett 3-2-es vereség után a Borussia Dortmund ma az Urawa Reds csapatával mérkőzött meg a japán fővárosban. Ázsiában a Borussia Dortmund az egyik legnépszerűbb európai klub, évről-évre rengeteg embert mozgatnak meg a BVB  fellépései – most sem volt ez másképp, 64 ezren várták a teltházas stadionban a sárga-feketéket.

Peter Bosz a Weidenfeller – Piszczek, Bartra, Toprak, Schmelzer – Sahin – Rode, Castro – Pulisic, Aubameyang, Schürrle tizenegyet küldte az első félidőben pályára, míg a J League tavalyi második helyezettje egy 5-4-1-es felállással rukkolt elő. A napokban hosszabbító Shinji Kagawa szeretett volna pályára lépni hazájában, azonban a játékos nem volt 100%-os állapotban, így csupán a kispadról figyelhette a társakat.

Egy negyedóra sem telt el, a BVB máris előnyhöz juthatott volna, azonban Castro szabadrúgását Bartra szerencsétlenül csupán a kapufára tudta fejelni. Egy perccel később Schürrle veszélyeztethetett, mégis az Urawa örülhetett – egy szöglet után Koroki érkezett a legjobban a kapu elé, közelről talált a hálóba, 1-0. A félidő hátralévő részében Schürrle és Bartra került ismét helyzetbe, a túloldalon pedig Weidenfeller védett bravúrral, de több gól nem született a játékrészben.

A második félidőre játékosokat és felállást is cserélt Bosz, a 3-4-3 rendszerben a Weidenfeller – Subotic, Sokratis, Zagadou – Piszczek  Sahin, Castro, Schmelzer – Schürrle, Isak, Mor tizenegy futott ki.

Tíz perccel a második félidő kezdete után Mor került helyzetbe, de a japánok hálóőre a jól végezte dolgát. A 62. percben aztán eljött a várva várt pillanat, Mario Götze visszatért a pályára! A világbajnok középpályás Nuri Sahint váltotta. Pár perccel később Passlack is beszállt Piszczek helyett. A 75. percben Castro passza után Mor verekedte be magát a kapu elé és lőtte el a japán hálóőr mellett, 1-1. Négy perccel később szintén a török kezdett el cselezgetni, passza azonban elakadt a védőkben, de Castro még be tudta gyűjteni, centerezése után pedig Mor vállalta magára ismét a gólszerzés feladatát, 1-2. A 80. percben ismét egy Urawa-szöglet és egy Urawa-gól következett, ezúttal Endo bólintott a BVB kapujába, 2-2. Nyolc perccel később Mor egy gólpasszt is kiosztott – felívelésébe az egyik japán védő még beleért, de André Schürrle körömhegynyi helyről pókhálózta ki az Urawa hálóját, 2-3.

Emre Mor vezetésével Borussia egy szoros mérkőzésen aratott megérdemelt győzelmet, folytatás kedden, az AC Milan csapata ellen.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.