Pletykafészek - Élő

BOC – BVB | A második sor kezdett, kétgólos hátrányból állt fel a Borussia

Szombat délután a Borussia Dortmund a másodosztályú VfL Bochum csapatához látogatott, hogy lejátssza idei negyedik felkészülési mérkőzését. A Borussia legutóbb az AC Milan csapatával találkozott, a milánói piros-feketéket 3-1-el múlták felül Aubameyangék. A Bochumnak a Borussia volt a hetedik edzőpartnere, legutóbb az Erfurt csapatával találkoztak egy null-hatos mérkőzésen.

Peter Bosz a mai mérkőzésen még nem számíthatott a csapathoz frissen csatlakozó Dahoudra és Philippre, de a két fiatal a jövőhéten már becsatlakozhat az edzésmunkába.

A Borussia holland szakvezetője a  Bürki, Zagadou, Mor, Götze, Isak, Rode, Schürrle, Pulisic, Passlack, Toprak, Durm tizenegyet küldte pályára, a padon pedig a  Reimann, Subotic, Bartra, Dembélé, Sahin, Aubameyang, Sokratis, Piszczek, Castro névsor ült.

A mérkőzés harminckilencedik minutumában Toprak oldalán ment el a Bochum, ugyan a centerezésbe még Zagadou bele tudott piszkálni, de a kipattanót 13 méterről Celozzi hibátlanul a kapufa mellé helyezte. Bürki szerencsétlenségére az arra kolbászoló Durm teljesen kitakarta a látóterét, így a svájció hálóőr védési esélyei egyenlőek lettek a nullával, 1-0.

A második félidőből szűk tíz perc telt el, amikor Zagadou kétszer is tisztázni próbált, de fejesét Losilla mellel levette a tizenhatos vonalán, majd kettőt a labdába fejelve, kapásból a léc alá zúdította. A Borussia kapujában immáron Reimann állt, noha a fiatal kapus pár lépésre kijött, a gól miatt aligha hibáztatható. A bochumi Tsubasa lövését kevés kapus védte volna óriási mázli nélkül – elképesztő találat volt, 2-0.
Az utolsó negyedórára aztán beállt Dembélé, Aubameyang, Sokratis, Sahin és Piszczek is, a szépítő találatot mégis a szünet után pályára lép Castro szerezte a maga sajátos eleganciájával, kedvenc helyéről, a tizenhatos előteréből, 2-1.
Egy perccel később Schürrle centerezett, középen pedig Pulisic érkezett, az amerikai szuper tehetség mellel juttatta a hálóba labdát, ezzel egalizálva, 2-2.

A Borussia legközelebb az Espanyol csapatával találkozik, pénteken.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.