Pletykafészek - Élő

BVB – RCDE | Szoros küzdelemben maradt alul a Borussia

Szoros mérkőzésen maradt alul a kétszeres UEFA-kupa döntős Espanyollal szemben a BVB Winterthurban pénteken, miután 1-0-ra győzött a spanyol együttes a domináló németek ellen.

Peter Bosz két részre osztotta csapatát a pénteki napon: az egyik fele intenzív tréningen vett részt, majd a Schützenwiese Stadion lelátóiról figyelte a találkozót, a csapat másik része pedig könnyített edzést teljesített, és nézett szembe este a tavalyi nyolcadik helyezett barcelonai együttessel. Ennek következtében négyen ültek csupán a kispadon, a fiatal Reimann és Beste mellett az új igazolások is helyet kaptak Philipp és Dahoud személyében, akik közül utóbbi a második játékrészben debütálhatott is a csapat színeiben.

Kedden, a svájci edzőtábor utolsó napján a szerepek fordulni fognak, a pénteken játszók fognak keményebben tréningezni, addig a csapat másik fele pedig farkasszemet néz az Atalantával.

Teltház volt a mérkőzésen, azaz 9400 ember foglalt helyet a lelátókon a Schützenwiese Stadionban – ebből megközelítőleg 80%-ban Sárga-Fekete szimpatizánsok voltak. Óriási ovációval fogadták hazai környezetben Roman Bürkit, de Mario Götzének is kijárt a lelkes buzdításból.

Az első játékrészben dominált a Borussia, 72%-os labdabirtoklással kényszerítették ellenfelüket vissza a saját térfelükre. Kilencszer lőttek kapura a spanyolok kettőjével szemben, de a gólszerzéssel már gondok akadtak, nem tudták találatra váltani jól kidolgozott helyzeteiket. Aubameyang két helyzetet is elpuskázott, előbb a harmadik percben lőtt nem sokkal mellé, majd a Götze-Dembélé összjátékból született helyzetet sem tudta értékesíteni. Castro a 38. percben szintén közel járt, 17 méterről kísérletezett sajnos eredmény nélkül.

A Sárga-Feketék többször is előbbre tudtak törni és stabilabban védekeztek mint a korábbi mérkőzéseken, de az Espanyol két kontrájával így is veszélyeztetni tudott, igaz Carrilhót előbb Piszczek megállította a 13. percben, majd őrizetlenül maradt középen, de az érkező íveléssel nem tudott mit kezdeni.

A második félidőben Dahoud váltotta Götzét, így először léphetett pályára dortmundi színekben. A spanyolok rögtön egy ígéretes helyzettel nyitottak a 46. percben, amit Bürki hárított, Sahin pedig szögletre vágta ki a labdát. Schürrle és Dahoud sem volt adós a lövéssel, de távoli lövéseik célt tévesztettek. Összességében a második játékrészre elfogyott az a lendület, ami az első félidőt jellemezte, amit az Espanyol végül ki is tudott használni: egy védelmi hibát kihasználva 10 perccel a vége előtt Piatti törte fel a Sárga-Feketék védelmét, megszerezve ezzel a győztes találatot. Az eredmény változatlan maradt, így a svájci edzőtábor első barátságosát vesztesként zárta a Borussia.

BVB: Bürki – Piszczek, Sokratis, Bartra, Zagadou – Weigl – Castro, Götze (Dahoud, 46) – Dembélé, Aubameyang, Schürrle
Gólok: 0-1 Piatti (80′)
Nézőszám: 9.400 (teltház)

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

BVB – SVW | Az ügyeletes gólvágók szállították az őszi bajnoki címet

Persze, ezért trófea nem jár, de már egészen biztos, hogy a továbbra is veretlen Borussia a tabella élén tölti a téli szünetet a Bundesligában.