Pletykafészek - Élő

A Ligue 1 újonca lehet a Dortmund új “fiókcsapata”

A France Football és a L’equipe információ szerint a Borussia Dortmund felvette a kapcsolatot a Ligue 1-be frissen feljutó SC Amiens vezetőségével egy esetleges partnerszerződés megkötésével kapcsolatban.

A Borussia Dortmund számára úgy néz ki beválik a francia vonal, ugyanis a Ligue 1-ből érkezett Raphael Guerreiro és Ousmane Dembélé is, akik szinte azonnal a csapat húzóemberei lettek első németországi szezonjukban, de az is tisztán látszódik, hogy mindkét játékos számára ez csak a kezdet volt…

A hét elején a francia sajtó arról számolt be, hogy a Borussia hamarosan megkezdheti a tárgyalásokat – vagy már meg is kezdte a háttérben – az SC Amiens vezetőségével és egy együttműködési megállapodást tálalhatnak a Ligue 2-ban tavaly második helyen záró és ezzel feljutó pikárdiai klub elé.

A BVB évek óta a világon az egyik legjobb – ha nem a legjobb – a fiatalok kiválasztását illetően. Elképesztő érzékkel vadásszák le a fiatal csillagokat, azonban megszerzésük után a még nem teljesen kész játékosok rendre falakba ütköznek – nem tudnak elég időt a pályán tölteni a Bundesliga-csapatnál. Gondoljunk csak Emre Morra, Alexander Isakra, Matthias Ginterre, vagy éppen Mikel Merinora. Noha nem tudjuk pontosan milyen irányú lenne a kapcsolat, de mindenképpen egy újabb opcióval bővülne a BVB fegyvertára.

A fearthewall.com arról számolt be, hogy két Amiens-játékosra, nevezetesen Tanguy N’Dombèlére (20) és Guessouma Fofanara (24) már akár idén kivetheti hálóját a Dortmund.

Infók róla: Kanócz Róbert

Olvastad már?

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték …