Pletykafészek - Élő

Bürki: Olyan gólokat vár tőlünk az edző, mint amilyet Christian is lőtt

Nem a Borussia estéje volt a tegnapi a Szuperkupa döntőjében, még annak ellenére sem, hogy Roman Bürki kivédte Joshua Kimmich lövését a büntetőpárbajban. A kapus csalódottsága érthető volt, amikor interjút adott a BVBtotal!-nak a balszerencsés vereséget követően. A 26 éves hálóőr azonban így is számtalan pozitívumot talált a találkozót illetően, különösen az első találatra gondolva.

Roman, mennyire vagy csalódott amiatt, hogy az utolsó percekben kaptátok az egyenlítő találatot, majd egy szerencsétlenül alakult büntetőpárbajban alulmaradtatok?

Természetesen valamennyien nagyon csalódottak vagyunk. Eldönthettük volna a rendes játékidőben is, ehelyett hagytuk, hogy büntetőkig jussunk. A Bayern második találata roppant szerencsétlen volt a mi szemszögünkből, majd a büntetőpárbajban nem voltunk kellően szerencsések.

A második egyenlítő góljuknál benne voltál az események sűrűjében. Kérlek, ismertesd azt, hogy mit láttál annál az esetnél.

Ez sokkal gyorsabbnak látszott onnan, ahol én álltam, mint onnan, ahol a nézők láthatták. Majdnem elveszítettem az egyensúlyomat, hiszen azon voltam, hogy folyamatosan a labdán tartsam a szemem. Végül nagyon sajnálatos volt, hogy úgy végződött, ahogy, de úgy gondolom, hogy jobban is védekezhettünk volna a rögzített helyzeteknél már rögtön az elején.

A büntetőpárbaj lényegében szerencsejáték. Hogyan készültél fel rá?

Mindig azt mondják, hogy egy büntetőpárbajban nincs vesztenivalód, de nekünk mégis volt mit vesztenünk az este során, ez különösen balszerencsésen alakult. Nem igazán akarok erről beszélni, hogy őszinte legyek, hiszen a büntetők mindig szerencse kérdését alkotják. Csupán bosszús vagyok amiatt, hogy idáig jutott a találkozó.

De rengeteg jó dolog is látható volt itt. Milyen pozitívumokat tudsz kiemelni a mérkőzésből?

Hogy haszna is legyen a mérkőzésnek, sok pozitívum is megjelent ennek során. Különösen az első gólra gondolok ezalatt. Az elöl kialakult nyomásra, majd Christian labdaszerzése és gólja… nos, ez az, amit az edzőnk vár tőlünk. Jól is zártunk vissza a védekezéseknél. Ezen a vonalon kell tovább folytatnunk a munkát.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Marco Reus nyolc mérkőzésen öt gólnál jár – A MÉRKŐZÉS ÉRDEKESSÉGEI

Marco Reus eredményes szezont fut, Akanji és Sancho remekül megbirkózott feladatával.