Pletykafészek - Élő

Bosz: “Háromszor is megszereztük a vezetést…”

Peter Bosz minimális vigaszt lelt csak a Német Szuperkupát követően, miután a Bayern München büntetőpárbajban széttörte a Sárga-Feketék álmait: “Egy edző sosem elégedett. Legalábbis én nem.” Így nézve, sem a mérkőzés, sem az eredmény nem ad okot erre.

“Ha 2-1-re vezetsz úgy, hogy két perc van még vissza, meg kell nyerned a meccset. Mi nem tettük.” – kritizált a holland mester, majd hozzátette: “Háromszor is vezettünk, beleértve a büntetőpárbajt is. Ezért vagyunk csalódottak.”

Az ellenfél trénere szerint a “Borussia jó teljesítménnyel rukkolt elő, végig nyitott volt a játék, és nehezen alakult, ahogy azt várták, és tudták, hogy a büntetőpárbaj szerencse kérdése csupán.”

A Szuperkupa kétségkívül szórakoztató volt mind a 90 perc alatt, mind pedig a büntetők alatt, és azt se feledjük, hogy debütált a videobíró is. Rengeteg helyszíni és TV-néző érezte úgy, hogy Kimmich lesen volt a Bayern első félidei góljánál. A DFL ezzel kapcsolatosan kiadott egy közleményt, miszerint: “Sajnálatos módon a videóasszisztensek, akik a leshelyzeteknél hoztak döntést, technikai nehézségek miatt nem voltak bevethetőek az első félidőben. Miután tanulmányozták az összes lehetséges kameraszöget és képet, az asszisztens Tobias Stieler úgy döntött, hogy nem volt leshelyzet a Bayern egyenlítő találata előtt, éppen ezért nem avatkozott bele a játék menetébe.”

A tévedés ellenére, Peter Bosz pozitívan értékelte a technológiát: “Úgy gondolom, hogy ez egy jó újítás, ha a mérkőzés tisztességes mederben folyik, amennyire csak lehet.”

“Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol remekül kezdtünk, és olyan góllal nyitottunk, amilyenre vágytunk.” – analizált az edző, majd folytatta: “Az ezt követő periódus viszont a Bayerné volt, sokkal jobb helyzeteket teremtettek, és örültem, hogy 1-1-es félidővel zártunk.” Játékosai fejlődtek a szünetet követően, “sokkal összeszedettebbekké váltunk, és kevesebbszer veszítettük el a labdát.”

A tréner levonta a konklúziót értékelése végén: “Jobbá kell válnunk, és azzá is fogunk!”

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Marco Reus nyolc mérkőzésen öt gólnál jár – A MÉRKŐZÉS ÉRDEKESSÉGEI

Marco Reus eredményes szezont fut, Akanji és Sancho remekül megbirkózott feladatával.