Pletykafészek - Élő

Német Kupa: Bemutatjuk az FC Rielasingen-Arlen csapatát

Aligha vonható kétségbe, hogy a Borussia Dortmund számára kedvezően alakult a Német Kupa első fordulójának sorsolása. Jelenlegi ellenfelét hazánkban aligha ismerik sokan, és valószínűleg Németországban is csak a helyi lakosság számára cseng ismerősen az együttes neve. Hogy ezt áthidaljuk, ismerjük meg jobban őket, bemutatjuk az FC Rielasingen-Arlen csapatát!

Történelem

A Baden-Württemberg tartományban elhelyezkedő Rielasingen-Worblingen egy kicsiny település, melynek lélekszáma alig haladja meg a 10.000 főt. Itt található az a futballcsapat, amely rövid történelme során (1999-ben alapították a klubot) most óriási bravúrt ért el, hiszen megnyerve a dél-badeni kupát kivívták a jogot a Német Kupában való részvételre. Talán pechükre, talán szerencséjükre, mindenesetre rögtön egy nagy hal akadt horogra a Borussia által, mely ellen ha siker nem is kecsegtet, alighanem maradandó élményt ígér a német futball egyik legnagyobb csapata ellen egy pályára lépni. A Borussia számára is új lehet az élmény, hiszen tétmeccsen nem, de talán még barátságos találkozón sem játszott ennyivel alacsonyabb osztályú együttes ellen, hiszen a Rielasingen-Arlen a Südbaden Ligában játszik, amely a német hatodosztálynak felel meg.

A Rielasingen 3 éve vitézkedik a hatodosztályban, ahol legjobb eredményük egy második hely volt Oliver Hennemannal. Ezt követően a tréner elhagyta a csapatot, helyét pedig Jürgen Rittenauer vette át, aki azóta is vezeti a csapatot. Vele tavaly az ötödik helyezést csípték meg a bajnokságban, és nagy kérdés, idén mire lesznek képesek: egy mérkőzést már játszottak, akkor kikaptak a Lörrach együttesétől. Otthonuk, a Talwiese Stadion 1500 néző befogadására alkalmas, a teltházra holnap aligha lehet panasz a csapat háza táján.

Kupaszereplés

Mint azt fentebb írtuk, az Arlen számára ez az első alkalom, hogy a Német Kupába kvalifikálta magát, ellenfele pedig nem más, mint a címvédő lesz, akik az utóbbi években rendre messzire jutottak a kiírásban. A Borussia számára ráadásul ez kedvezően jön ki, hiszen a formálódó együttes számára nem lehetett volna ideálisabb ellenfél: a variációk, taktikai elemek és felállások kísérletezése még megvalósulhat itt, ám az is bizonyos, hogy sosem szabad félvállról venni egy csapatot sem. Alighanem így tesznek a Sárga-Feketék jelen ellenfelükkel szemben is, így ha gólgála nem is várható, arra tökéletes lehet ez a találkozó, hogy ráhangolódjanak a jövő heti bajnoki rajtra, közben pedig felmérjék a csapat jelenlegi szintjét is.

Személyi kérdések

Ám nincs manapság Dortmund meccs hiányzók nélkül, és most sem lesz ez másképp: a legújabb hiányzó az az Ousmane Dembélé lesz, aki körül manapság óriási felhajtás alakult ki: Neymar Párizsba való távozását követően a Barcelona bejelentkezett a fiatal játékosért, és 100 millió fölötti összegekről cikkeznek a sajtóban. A francia tehetség ráadásul magatartásával elérte azt, hogy átmenetileg kikerüljön a csapatból, sorsáról a kupameccset követően beszélnek újra a vezetőséggel. Rajta kívül nem lesz bevethető továbbá Marco Reus, Raphael Guerreiro, Mario Götze, Marcel Schmelzer, Erik Durm, Sebastian Rode és Julian Weigl sem, így Peter Bosznak jelentősen korlátozódtak a lehetőségei. Aligha jelenthet ez komoly problémát jelen pillanatban, de tény, hogyha ez tartósan rögzül, úgy gondban lehet a későbbiekben a holland tréner.

Játékvezető

A mérkőzés játékvezetője a müncheni Christian Dietz lesz. A 33 éves sípmester munkáját Steffen Mix és Lothar Ostheimer segíti, a negyedik játékvezető pedig Tobias Endriß lesz. Dietz 2012 óta vezet mérkőzéseket a másodosztályban, előtte alacsonyabb osztályokban tevékenykedett.

Várható kezdőcsapatok:

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

SVW – BVB | A véghajrára sem állhat le a Borussia

A Bajnokok Ligája bebiztosításáért nagy lépést tehet holnap a BVB.