Pletykafészek - Élő

BVB – BSC | Dárdaiék ellen játssza első hazai meccsét a Bosz-csapat

A Hertha BSC ellen játssza le első hazai bajnokiját a Borussia Dortmund a Bundesliga 2017/2018-as kiírásában. A berliniek mostanában többször is borsot törtek a sárga-feketék orra alá, ám Peter Bosz vezetőedző ezzel egyáltalán nem foglalkozik.

Az utóbbi napokban a Dembélé-transzfer elvonta a figyelmet az igazán fontos dolgok elől, nevezetesen a futballról: szombaton fél héttől a Hertha BSC-t fogadja a Signal Iduna Parkban a Borussia Dortmund a Bundesliga második fordulójában.  Jól jön a nemzetközi szünet a csapatnak a Hertha elleni mérkőzés után, hiszen Marcel Schmelzer és Julian Weigl játékára továbbra sem számíthat Peter Bosz vezetőedző. A maródiak listája persze ennél sajnos hosszabb, de Schmelle a következő fordulóban már pályára léphet, míg Weigl akkor kezdheti el a teljes edzésmunkát a csapattal.

„Nem akarunk kockázatot vállalni” – mondta Schmelzer, Peter Bosz pedig hozzátette: „Már teljes értékű edzéseket végez, de még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy mérkőzést játsszon, erre pedig tökéletes alkalmat nyújt a nemzetközi szünet. A többi hiányzónk is jó ütemben gyógyul, de náluk még korai lenne a visszatérésről beszélni.” Csak a tények kedvéért: Durm, Guerreiro, Reus, Schürrle és Rode játékára sem számíthat Peter Bosz szombaton. Ennek következtében – hogy a közelebbi jövőre térjünk – a Hertha ellen is meg kell kevernie a kártyákat a holland mesternek, bár az eddigi eredmények bizakodásra adhatnak okot. A kupában 4-0-val abszolválta a BVB az első kört, igaz, ezt egy jóval gyengébb ellenfél ellen tette meg, de a Wolfsburgot is simán, 3-0-ra győzte le idegenben a csapat a nyitó fordulóban. Ezek az eredmények önbizalmat adhatnak a játékosoknak, ami most különösen fontos annak fényében, hogy még mindig tanulja a csapat Bosz rendszerét. „Ha valami újat csinálsz, fontos hogy az eredmények is bizonyítsák, hogy jó úton jársz” – tette hozzá a mester.

Az utóbbi időben sok borsot tört a fővárosi gárda a BVB orra alá, többször is elvitte a három pontot Dortmundból és ezúttal sem számíthat könnyű mérkőzésre a sárga-fekete alakulat. „Néha jót tesz egy csapatnak, ha érkezik a egy új edző, aki nem ismeri annyira a két csapat közeli közös múltját. Hiszem, hogy jobbak leszünk az ellenfelünknél szombaton. Ha nagy nyomást tudunk helyezni a Herthára, feltoljuk a védekezésünket és nagy energiával futballozunk, akkor egyáltalán nem lesz könnyű dolga a berlinieknek” – mondta el a pénteki sajtótájékoztatóján a BVB vezetőedzője, aki érdekes mérkőzésre számít, és nagyon várja, hogy a Signal Iduna Park közönsége előtt vezethesse ki fiait a gyepre. Vélhetően ismét szerepet kaphat a mérkőzésen az a Mario Götze, aki hosszú kihagyása után a Farkasok ellen már 60 percet játszott. „Azt kell játszanunk, amit a Wolfsburg ellen is mutattunk. Götze biztos nem fog még 90 percet játszani, továbbra is nagyon óvatosan kell bánnunk vele” – fűzte hozzá Bosz.

Ha már beszéltünk a hiányzókról, akkor tekintsük át azt is, hogyan állhat fel a Borussia Dárdaiék ellen. A sérült Schmelzer helyét vélhetően Zagadou veszi át a bal szélen, míg Dembélét Philipp helyettesítheti támadásban ezen a mérkőzésen. A középpályán jó merítési lehetőségei vannak Bosznak, hiszen Castro, Sahin, Götze és Kagawa is egészséges, míg a védelem közepén a Sokratis-Bartra kettős kaphat szokás szerint szerepet.

Ami a statisztikákat illeti, továbbra is él a Borussia nagyszerű sorozata, immáron 34 bajnoki mérkőzés óta veretlen hazai környezetben a csapat, ám nem számíthatunk gólzáporos ütközetre: a Hertha legutóbbi hét idegenbeli mérkőzésén hatszor is 2.5 gólnál kevesebb született. Dárdaiék egyébként szintén győzelemmel indították az új idényt, az újonc Stuttgartot verték meg 2-0-ra a nyitó fordulóban.

Infók róla: Dorogi László

Olvastad már?

Félgőzzel a biztosra – a Monaco otthonában zárjuk a csoportkört

Ma kerül sor a Bajnokok Ligájában az utolsó csoportkörös fordulónkra, a Monaco otthonába utazott el …