Pletykafészek - Élő

Bürki: Jó érzéssel megyünk a válogatott szünetre

“Az angol hetek kemények voltak, ezt különösen a második félidőben láthattuk” – mondta a csapat kapusa, Roman Bürki az Augsburg elleni 2-1-es győzelem után. Azonban hozzátette, minden mérkőzést meg kell nyerni az együttesnek.

Ez volt a hetedik mérkőzés 21 nap alatt. Mennyire volt nehéz így játszani?
Láthattuk nagyon nehéz volt, mert a héten a Bajnokok Ligája-győztes ellen játszottunk, és nagyon sok erőnket felemésztett. Ma (szombaton – a szerk.) különösen látható volt. Nem voltunk következetesek, nem összpontosítottunk eléggé a labdatartásra, nem találtuk a jó megoldásokat és egyszerűen sok labdát veszítettünk el.

Milyen a csapaton belüli hangulat annak ellenére, hogy a három pontot megszerezték?
Rendkívül fontos volt, hogy nyerjünk. Minden mérkőzést meg kell nyernünk, ha sikeresek szeretnénk lenni. Az edzőnk figyelmeztetett, hogy fejben fog eldőlni minden, mert ugyan az Augsburg nem elől áll a tabellán, de a csapatuk fejben nagyon ott van. Ennek ellenére ezt meg kellett oldanunk.

Két gólt is láthattunk. Milyennek találta őket?
Shinji gólja olyan volt, mint amit az előző szezonban már a Schalke ellen rúgott. Kiváló technikával rendelkezik, és ugyanúgy a labdavezetése is. Andrij gólja is csodálatos volt. Szinte nem is volt más lehetősége, de tökéletesen megoldotta. Örülünk, hogy sikerült két gólt szereznünk.

Hogyan értékeli a szezon első részét?
Hét mérkőzésből hatot megnyertünk. Nagyon jó érzéssel tölt el. Tudjuk, hogy szuper csapatunk van és minden műküdik és végrehajtjuk azt, amit az edző akar. Fontos volt, hogy ma (szombaton – a szerk.) nyerjünk. Jó érzéssel megyünk a válogatott szünetre.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Bürki: Egy kis szerencsével meglett volna a második gól

A bvbtotal!-nak adott interjújában Bürki értékelte a kupamérkőzést és a 2017-es esztendőt is.