Pletykafészek - Élő

Sokratis: Ha Tuchel a Bayernhez megy, akkor ellenség

Kemény csatában 2-1-re diadalmaskodott a Borussia Dortmund az Augsburg ellen szombaton. A dortmundi együttes rutinos görög hátvédje, Sokratis Papastathopoulos “hatalmas győzelemről” beszélt, illetve a Bayernhez is volt pár keresetlen szava.

A Borussia Dortmund edzője, Peter Bosz a lefújást követően az értékeléskor könyörtelen volt csapatával szemben.

“Ez volt a legrosszabb mérkőzésünk, amióta a Dortmund edzője vagyok. Az első félidőben sok területet hagytunk, és nem jó focit mutattunk be. A második játékrészben futballra emlékeztető dolgot nem láttunk.” – mondta az 53 éves szakember hozzátéve, hogy az elveszített labdákkal, és a párharcokkal sem volt elégedett.

Kritika ide vagy oda, a Dortmund megnyerte a mérkőzést 2-1-re, és három ponttal térhettek haza a Bosz tanítványai. Gonzalo Castro piszkos győzelemnek nevezte a szombatit, hiszen Augsburgban sosem könnyű nyerni, de ez a siker a becsület szempontjából kötelezők közé tartozott, mint az, hogy fél tucat góllal nyerjenek Bajorországban.

A találkozó első gólját az átigazolási időszak utolsó pillanatában szerződtetett Andrij Jarmolenko szerezte, aki a negyedik percben egy sarkazós mozdulattal találat be. Időközben Caiuby kiegyenlített, majd az első félidő 23. percében a Bundesligában a 38. gólját szerző, és mostanra rekorder japán középpályás, Shinji Kagawa megszerezte a vezetést, mint később kiderült a győztes gólt.

Közvetlenül a mérkőzés után a görög hátvédet a játékoskijáróban interjúztatta a Spiegel riportere, akinek nem kertelt.

“Az utóbbi két évben rendre elveszítettünk ilyen mérkőzéseket, vagy döntetlent játszottunk. Most nyerni tudtunk, és ha továbbra is folytatjuk ezt a sorozatot, akkor minden forduló után az élen maradunk.”

Sokratis nem gondolja piszkos győzelemnek a szombatit, hiszen korábban a Bayern München is hasonlóan nyert így mérkőzéseket. Miután a héten a bajorok olasz edzőjét, Carlo Ancelottit menesztették a német sajtó már összeboronálta a Dortmund korábbi trénerét, Thomas Tuchelt a müncheniekkel. Finoman szólva erre a spekulációra Sokratis kőkemény jelzővel illette Tuchelt.

“Személy szerint pedig a legjobbakat kívánom neki, de ha tényleg Münchenben folytatja, akkor ellenség.”

A Dortmund ötpontos előnye a riválisok előtt bizakodásra adhat okot a sárga-feketéknek. Mi több ez egy jel, hiszen az elmúlt években, amikor a bajorok szeptember végén így vezettek, akkor a szezon végén örömmámorban úsztak. Október vízválasztó lesz a Dortmundnak, mivel a Lipcsét fogadják, majd Frankfurtba és Hannoverbe látogatnak, míg november 4-én a Bayern Münchent fogadják Peter Bosz fiai.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

… csak egy hajszálon múlott – a mérkőzés reakciói

Mind Roman Bürki, mind pedig Marco Reus elégedetlen volt a második félidei teljesítménnyel, a kapitány …