Pletykafészek - Élő

Reus: Minden pénzem odaadnám azért, hogy újra egészséges legyek

Marco Reus lassan fél éve, hogy súlyos sérülést szenvedett, ami rendkívül nagy próbatétel elé állította: egyedül végezte a rehabilitációs időszakot, aminek a GQ magazin hasábjain adott hangot.

Átok ülhet Marco Reuson – sérülések hátráltatják klub és válogatott szinten is. Legfájdalmasabb emléke a 2014-es brazíliai világbajnokság előtti barátságos mérkőzéshez köthető. A 28 éves játékos az örmény Artur Jedigarjannal ütközött, majd a bal bokáját fájlalva hordágyon vitték le. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon sem vehetett részt, mivel ágyéksérüléssel küszködött, és a német szövetségi kapitány, Joachim Löw nem kockáztatott és nem vitte ki a kontinensviadalra.

Reus egyetlen percig sem adta fel: harciasabban tért vissza a szeretett klubjába, 24 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett a 2016/17-es szezonban. Teltek-múltak a hónapok, május végén a Frankfurt elleni (2-1) Német Kupa-döntőjében részleges keresztszalag-szakadást szenvedett. A sérült testrésze mellett a térdét is megműtötték, így megközelítőleg márciusban térhet vissza.

“Amikor a Német Kupa-döntő félidejében lecseréltek, könnyek szöktek a szemembe, és átfutott az agyamon, hogy mi történt. Két-három nappal később ismét megtörtént ugyanez. Egyedül dolgozni a rehabilitációs idő alatt az a legrosszabb rész a felépülési folyamatban.” – fakadt ki 29-szeres válogatott futballista a GQ magazinnak.

“Topjátékosként sok pénzt keresünk, de ennek gyakran látja kárát a saját egészségünk. Minden pénzem odaadnám azért, hogy újra egészséges legyek, és végezhessem a munkámat, amit szeretek: futballozni!” – mondta a sérülékeny támadó középpályás, akit nehéz időkben a családja és barátnője is teljes mellszélességgel támogatja.

“Nélkülük már rég felőrlődtem volna. Három hét után elegem lett, mivel kőkeményen megviseli az embert mentálisan, amikor egyedül kell a dolgokat végezni. Sosem gondoltam arra, hogy befejezem a pályafutásomat, ez nem opció számomra.”

Reus 2012-ben a ligarivális Borussia Mönchengladbachtól érkezett, öt év alatt 189 találkozón 89 gólt szerzett. Az elmúlt időszakban számtalan együttes szerette volna megszerezni, de egyelőre még nem fordult meg a fejében a távozás gondolata.

“Öt-hat csapat érdekel engem. Május 31-én 30 éves leszek és a következő lesz karrierem utolsó nagy szerződése, és egyúttal utolsó esélyem, hogy valahol máshol kipróbáljam magamat. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Jelenleg nem gondolok erre, boldog vagyok a Dortmundnál. Természetesen eljön majd az az idő, amikor őszintén és higgadtan le kell ülnöm és döntést kell hoznom” – tette hozzá.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

BL | Watzke optimistán várja a csoportmeccseket

Lucien Favre elfogadja a kihívást, Hans-Joachim Watzke izgatottan várja a Bajnokok Ligája meccseket, mert nagyon …