Pletykafészek - Élő

Pulisic: Az amerikai szurkolók elvárják, hogy a következő Messi legyek

Christian Pulisic fiatal kora ellenére kétségtelenül mára már a Dortmund és az amerikai fociválogatott legnagyobb reménysége. A német csapatban eltöltött két éve után sokan úgy vélik, közel van ahhoz, hogy szupersztárrá váljon. 

A 19 éves középpályás pár hete ünnepelte a születésnapját, mégis öreg rókákat megszégyenítve játszik hétről-hétre a klubjában, ahogy a nemzeti csapatban is ontja a gólokat. Nem véletlen, hogy Pulisic hamar berobbant a köztudatba, hiszen az amerikai korosztályos válogatottakat végigjárta. Az U15-ös csapatban 28 mérkőzésen 21 gólt szerzett, az U17-eseknél 34 találkozón 28 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A felnőtteknél sem maradt adós a gólokkal, miután 17 évesen bemutatkozhatott és azóta 18 fellépésen 7-szer volt eredményes.

“Az amerikai szurkolók elvárják, hogy a következő Messi legyek” – mondta a németországi Der Westennek Pulisic, akinek az óriási fejlődése mások szemében sem volt meglepő.

Az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bruce Arena ugyanígy vélekedik a játékosáról.

“Amikor először láttam nem gondoltam, hogy amerikai. És csak dicsérni tudom. Hihetetlenül jól mozog, erős testalkata van, rendkívül gyors és jó kapcsolatot ápolunk” – áradozott a 66 éves szakember.

Pulisic teljesítményére számos európai topcsapat felfigyelt, többek között a spanyol Real Madrid, az angol Liverpool, Tottenham  Hotspur és az Arsenal. Azonban a Dortmund nem szándékozik megválni egyik legjobbjától. Az átigazolásokban mértékadónak tartott Transfermarkt.de jelenleg 18 millió euróra (5,6 milliárd forint) teszi a futballistát, akinek még a szerződése 2020. június 30-ig érvényes a sárga-feketéknél.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

BL | Watzke optimistán várja a csoportmeccseket

Lucien Favre elfogadja a kihívást, Hans-Joachim Watzke izgatottan várja a Bajnokok Ligája meccseket, mert nagyon …