Pletykafészek - Élő

Toljan: Ha ez így marad, élvezhetjük a siker ízét

Jeremy Toljan egy hónapja erősíti a Borussia Dortmund csapatát, ahol négyszer kezdőként léphetett pályára. A célja továbbra is változatlan: alázatosan teszi a dolgát.

A 23 éves stuttgarti hátvéd a ligarivális Hoffenheimtől érkezett a nyáron az átigazolási időszak utolsó pillanatában. Toljan jelenleg bőszen készül az otthonmaradtakkal a soron következő mérkőzésekre. A nyilvános edzés után örömmel, készséggel állt a Ruhr Nachrichten újságírójának rendelkezésére.

“Tudom, hogy állunk jelenleg a bajnokságban, ezért nem kell olyan gyakran a tabellára néznem. Azonban még közel sem ilyen lefutott a bajnokság. Csak hét mérkőzést játszottunk, a szezon sajnos kicsit hosszabb. Ha így maradna az állás a szezon végéig, tökéletes lenne. Az út még mindig nagyon hosszú a salátástálig, így nyugodtnak kell maradnunk.” – jelentette ki az U21-es Európa-bajnok játékos, akit lenyűgözték a szurkolók jelenléte.

“A szurkolók álmodhatnak, de mi a következő meccsekre összpontosítunk. Ezt nem csak úgy mondom, hanem komolyan is gondoljuk. Szeretnénk megnyerni a találkozókat, és ha ez így marad, élvezhetjük a siker ízét.”

Toljan a nyáron Európa-bajnok lett a német U21-es válogatottal, miután a krakkói fináléban a spanyolokat verték 1-0-ra Stefan Kuntz tanítványai. A lengyelországi kontinensviadal után röviddel az átigazolási piac zárása előtt Dortmundba igazolt, s vele együtt szintén Eb-győztes Mahmoud Dahoud és Maximilian Philipp is a keret tagja. A fiatal védő idén már a Bajnokok Ligájában is játszhatott.

“Különleges élmény volt a Tottenham és a Real Madrid ellen pályára lépni. Az első alkalom a BL-ben minden játékos számára különleges. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elveszítettük mindkét mérkőzést. Az elkövetkezendő hetekben jobban kell teljesítenünk, leginkább ezen lesz a hangsúly” – tette hozzá.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

BL | Watzke optimistán várja a csoportmeccseket

Lucien Favre elfogadja a kihívást, Hans-Joachim Watzke izgatottan várja a Bajnokok Ligája meccseket, mert nagyon …