Pletykafészek - Élő

Weigl: Hihetetlenül hamar felépültem

Négy hónappal azután, hogy Julian Weigl megsérült, ismét játszhatott a Borussia Dortmund színeiben, s nem is akárhogy: gólt rúgott a Mönchengladbach ellen, amivel hozzájárult csapata sikeréhez. A fiatal középpályás ezt megelőzően sosem szenvedett súlyos sérülést, mostanra viszont mindez a múlté.

Weigl, ez volt az első komolyabb sérülésed karriered során. Hogyan élted meg mindezt, és hogy érzed magad, miután megszerezted visszatérésed után a gólod?
Természetesen teljesen új és nehéz volt ez számomra. Korábban sosem volt súlyos sérülésem. Először egy kicsit erőtlenül dolgoztam, de mindent alárendeltem annak érdekében, hogy újra egészséges legyek. Két éve vagyok itt és azt kell mondanom, hogy hihetetlenül hamar felépültem. Visszagondolva tudatosan felépítették a rehabilitációmat – először futóedzésem volt, majd labdás és kisebb gyakorlatok következtek. Azzal, hogy a kezdőben kaptam lehetőséget és gólt szereztem rengeteg érzelem tört a felszínre, mivel nem volt egyszerű átélni ezeket a hónapokat, amelyekben a családom és a barátnőm segített a legtöbbet. A gól óta kettőzött erővel hajtok tovább.

Nagyon jól kezdtétek a bajnokságot az edzővel és azóta sok pontot gyűjtöttetek. Az új játékrendszert jól elsajátítottátok, s remélhetőleg ez kitart a végig. Hogyan tovább, te is így látod?
Természetesen, ez nem kérdés. Pontosan ugyanígy kell teljesítenünk, hiszen remekül kezdtünk, az új játékrendszert gyorsan elsajátítottuk és az élre álltunk a Bundesligában. A Bajnokok Ligájára nem lehetünk büszkék, nehéz csoportban vagyunk és szeretnénk rendbe szedni magunkat, mert két vereséggel állunk. A bajnokságban jól haladunk, ott vagyunk, ahol szerettünk volna lenni.

A német labdarúgó-válogatott már kijutott a világbajnokságra. Mi jut eszedbe akkor, ha azt hallod, hogy oroszországi foci vb?
Számomra ez még messze van, most tértem vissza a sérülésemből és vissza kell szoknom. Nagyon jó srácokat hívtak meg a keretbe, óriási a konkurencia a posztomon. A legfontosabb, hogy formába lendüljek és utána beszélhetünk róla. Azonban először az elkövetkezendő időszakra összpontosítok, még ráér ezzel foglalkoznom, amikor majd ez lesz az elsődleges, a többit pedig majd akkor meglátjuk.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Bürki: Egy kis szerencsével meglett volna a második gól

A bvbtotal!-nak adott interjújában Bürki értékelte a kupamérkőzést és a 2017-es esztendőt is.