Pletykafészek - Élő

HIVATALOS: Roman Bürki hosszabbított 2021-ig

Négy évvel meghosszabbította Roman Bürki szerződését a nyolcszoros német bajnok Borussia Dortmund labdarúgócsapata. A 27 éves, 7-szeres svájci válogatott kapus 2021 júniusáig kötelezte el magát a sárga-feketéknél.

“Játékosként és emberileg is kiválóan illik a csapatba. Kedveljük a játékstílusát, hatalmas fejlődési potenciált látunk benne, és feltételezzük, hogy ezt hamarosan rendszeresen megmutatja nekünk.” – mondta a klub sportigazgatója, Michael Zorc.

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságot megjárt futballista 2015-ben érkezett a Dortmundhoz a Freiburgtól. Az elmúlt két év alatt összesen 68 tétmérkőzésen lépett pályára, ebből 14-szer az európai kupaporondon is állhatott a kapuban – a nyáron pedig Német Kupa-győztesnek mondhatja magát. A svájci fociválogatottban hétszer védett, mivel a szövetségi kapitány, Vladimir Petkovic inkább Yann Sommert preferálja.

“Örömmel tölt el, hogy a Borussia Dortmundnál bíznak bennem, mivel nehéz időszakon vagyok túl. Boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy csapat kapusa lehetek, amiért mindent megteszek.” – mondta a hosszabbításról Bürki.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

HIVATALOS: Erik Durm a Huddersfield Town csapatához igazolt!

2014 világbajnoka a szigetországban folytatja pályafutását sérüléséből visszatérve.