Pletykafészek - Élő

Subotic: Labdarúgóként születni kell ezekre a pillanatokra

Neven Subotic másfél év után az Eintracht Frankfurt ellen ismét kezdőként lépett pályára a Borussia Dortmund csapatában. A 2:2-re végződő találkozó eredményével természetesen csalódott vot, de a visszatérésének örömét nem lehetett elvenni tőle.

Neven, milyen érzés volt másfél év után újra a BVB színeiben játszani a Bundesligában?
Kezdetben nagyon boldog voltam. Mint valaki, aki hosszú nyaralás után jön haza. Nagyon hiányzott, a Bundesliga tíz éve olyan nekem, mint az otthonom. Az érzés kezdetben tényleg gyönyörű volt, de most természetesen úrrá lett rajtam a csalódottság az eredmény láttán. Több volt bennünk.

Kezdettől fogva igaza volt. Mégis egy új felállást láthattunk a védelemben, Julian Weigl volt mellette középen, és ez egy új feladat, amivel meg kell birkózni…
Így van, mindannyian ezért lettünk labdarúgók, mert szeretjük a kihívásokat. A Frankfurt nagyon jól játszott és megnehezítették az életünket. Sportolóként ez hatalmas kihívást jelent. Úgy gondolom, hogy a legkisebb probléma csak velünk lehetett. Az ellenfél, ahogy lehetett, összezavart minket. Egy kicsivel többet érdemeltünk volna a végén.

A teljesítményét már értékelte. Ez is egy jel: Neven Suboticsra bármikor számíthatunk?
Neven Subotic visszatért! Hosszú ideje nem játszottam, de teljes erőbedobással dolgoztam az edzéseken hosszú hónapokon keresztül. Örülök, hogy újra pályára léphettem és megmutathattam, mit tudok. Amikor szükségem van erre, akkor még szebb. Labdarúgóként születni kell ezekre a pillanatokra. Nézőként is csodás, de ezt még megtehetem majd a pályafutásom után. Szeretnék többször a pályán lenni – a lehető legtöbbször.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Bürki: Egy kis szerencsével meglett volna a második gól

A bvbtotal!-nak adott interjújában Bürki értékelte a kupamérkőzést és a 2017-es esztendőt is.