Pletykafészek - Élő

H96 – BVB | Gólzáporral hangolt hétvégére a Borussia

5-0-ás győzelemmel zárt a hétközi kupafordulóban a Borussia, a hétvégén pedig a Hannover otthonába utaznak, hogy továbbra is megtartsák első helyüket a bajnokságban.

A frissen feljutott Hannover 96 együttese erősen kezdte a szezont, hiszen a 6. helyen állomásoznak, igaz, a sorsolásuk nem volt túlzottan erős: a Mainz és Schalke elleni győzelmük az, ami kiemelhető, mindkét esetben 1-0-ra győztek. Mindkét csapat 7 kapott gólnál jár, de a szerzett gólok tekintetében éles a kontaszt: míg a BVB 25-tel listavezető, addig a Hannover mindösszesen 10 találattal szerénykedik. Csak összehasonlításképp: Pierre-Emerick Aubameyang egymaga lőtt ennyit…

Ettől függetlenül számíthatunk arra, hogy kemény mérkőzés vár a Borussiára: a Frankfurt és Lipcse elleni botlások is intő jelek voltak azt illetően, hogy a csapat sebezhetővé tud válni, ha koncentrációjából veszít. Az örökmérleg azonban a BVB felé billen: 50 találkozóból 25-öt a Dortmund, 11-et a Hannover nyert, a maradék 14 csörte pedig döntetlennel zárult. Idegenben is jobb a Borussia, hiszen 11 győzelem mellé 7-7 döntetlen és vereség társul. Szerzett gólok tekintetében is 109-70-re vezet a BVB, és a jelenlegi gólszerzési forma alapján ez az arány könnyen nőhet, de ehhez szükség van arra is, hogy a tépázott védelem is a helyzet magaslatán maradjon.

A Hannover és a Dortmund egyaránt bír sérültekkel: a haziak részéről Bazee, Bech, Felipe és Prib játékára nem számíthat a kikötővárosi együttes, a Sárga-Feketéknél már-már a megszokott lista áll fent: Durm, Rode és Reus mellett Piszczek, Toprak és Aubameyang játéka kérdéses Peter Bosz csapatának esetében. Kétségkívül utóbbi három hiánya lesz nagyon fájó pont, de a Bosz-csapat már többször is megmutatta, hogy ezen hátráltató tényezők ellenére is képes a játékát fenntartani, és ugyanazon a szinten játszani, hiszen Aubameyang pótlására is számos alternatíva kínálkozik Jarmolenko, Pulisic és Philipp személyében.

Közvetítés

A mérkőzést az Eurosport 2 élőben adja, 15:30-kor indul útjára a játékszer a HDI-Arénában.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

Berlin? Remek ómen a kupában

Mi a közös a Borussia Dortmundban és az Union Berlinben? Ez a két profi csapat …