Pletykafészek - Élő

Gyász: Elhunyt Dieter Kurrat

Dieter “Hoppy” Kurrat 75 éves korában, hosszas betegség után pénteken hunyt el – közölte a Borussia Dortmund hivatalos oldala. “Neki volt a legkisebb testmagassága. Mindannyiunk számára ő volt a legnagyobb.” – mondta Dr. Reinhard Rauball, miután megtudta a szomorú hírt.

Hoppy Kurrat 1956 és 1974 között játszott a Borussia Dortmund színeiben, az itt eltöltött tizennyolc év alatt sok mindent megtapasztalhatott, többek közt a Bundesligából való kiesést és feljutást. Dieter 612 mérkőzésen viselhette szeretett csapatának mezét, 1963-ban megnyerte a német labdarúgó-bajnokságot, két évvel később, 1965-ben a Német Kupát és 1966-ban a kupagyőztesek Európa-kupáját. 1972-ben miután kiesett a gárda a német első osztályból, mindvégig hűséges maradt. Dieter mindig ott volt. A jó és rossz időkben is.

“Hoppy személyében egy jó barátot veszítettem el. A sok-sok gyönyörű pillanat, amit együtt töltöttünk örökké emlékeimben marad. Hoppy nem csak egy nagy harcos volt. Hihetetlenül közkedvelt ember volt. Nagyszerű volt megtapasztalni a szerénységét a sikerei ellenére.” – emlékezett vissza Hans-Joachim Watzke.

Kurrat a pályafutása után a klub szolgálatában maradt. Dr. Rauball még egyszer köszönetet mondott a bizottságban betöltött munkájáért: “Haláláig az Öregek Tanácsában a választási bizottság tagja volt” – emlékezett vissza Watzke.

“A Borussia Dortmund nevében mély együttérzésünket fejezzük ki, és osztozunk mind a család, mind a csapat és az ismerősök fájdalmában. Szívmelengető személyisége mindenki számára felejthetetlen marad. Nagyon hálásak vagyunk Hoppy-nak, és mindig emlékezni fogunk rá.” – mondta a klub elnöke, Dr. Reinhard Rauball.

Dieter Kurrat 1942. május 15-én született Dortmundban. A mindösszesen 162 centiméteres magasságával az FC Merkurban kezdte a karrierjét 1949-ben. 195-ban már a Borussia Dortmundot erősítette, ahol példásan és hatalmas szenvedéllyel teljesítette a rábízott feladatokat. 1974 és 1976 között a német amatőrbajnokságban szereplő SV Holzwickede-ben futballozott. Kurrat 612 találkozón húzhatta magára a sárga-fekete szerelést, 247-szer lépett pályára a Bundesligában, kilenc gólt rúgott és 21 Német Kupa, illetve KEK-mérkőzésen játszhatott. A BVB-ben eltöltött aktív évei után az akkoriban újonnan épült Westfalenstadionban 20.000 ezer ember búcsúztatta el, míg a csapattársak a vállukon vitték le a pályáról.

Első gólját 1963. június 29-én a Köln ellen 3-1-re végződő bajnokin szerezte. Három évvel később, az 1966-os glasgow-i KEK-döntőben a Liverpool ellen hosszabbítás után elért 2-1-es diadal alkalmával az együttes legjobbja volt.

“Ezen a nyáron Európa hősei voltunk” – jelentette ki egyszer Hoppy.

Egy hős sárga-feketében örökké az marad. Nyugodjék békében!

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Újabb rekordok a klubnál

A BVB megérdemelt győzelem kapujában állt, amíg a végzetes sípszó meg nem szólalt, hiszen a …