Pletykafészek - Élő

Merino: Tuchel nem bízott bennem

A Borussia Dortmund korábbi középpályása, Mikel Merino mindössze kilenc mérkőzésen játszott, viszont Newcastle-ben már most kiemelkedik a többiek közül.

A 21 éves spanyol labdarúgó 2016. február 15-én érkezett a spanyol Osasuna csapatától, és írt alá öt évre. Merino a bajnokságban a Hertha elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be tavaly október 14-én. Közel egy év elteltével jobbára a keret tagja sem volt, így csalódottságában továbbállt és az angol Newcastle Unitedhez igazolt, ahol szintén öt évre kötelezte el magát.

“Dortmundban nem éreztem az edzőm bizalmát. Ugyanaz a játékos vagyok, mint tavaly, de itt ismerem a trénert. Ez a legnagyobb különbség.” – fakadt ki a Guardiannak Merino.

“Nagyon sokat tanulok Rafától. Minden taktikai elemet részletesen kidolgoz és megmutatja, hogy minden apróság fontos lehet. Edzésen nagyon profi és elvárja, hogy teljes mértékben odafigyelj. Távolról figyelve egy nagyon kedves ember. Mindig gondoskodik rólad.” – tette hozzá.

Merino a teljesítményével meggyőzte a “szarkák” vezetőségét, és október 13-án 7 millió euró (2,1 milliárd forint) ellenében megvásárolták a sárga-feketéktől.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

… csak egy hajszálon múlott – a mérkőzés reakciói

Mind Roman Bürki, mind pedig Marco Reus elégedetlen volt a második félidei teljesítménnyel, a kapitány …