Pletykafészek - Élő

BVB – APN | Guerreiro gólja csak sebtapasz volt a sebekre

Tovább rombolja a Borussia Dortmund a szezon eleje óta felépített saját várát, és ha nem lenne elég, akkor kiscsapatok is kedvükre ostromolják az erődítményt – akár a legrangosabb európai kupaporondon, vagy a bajnokságban is. Kudarc tetőfokon, ezúttal a két héttel ezelőtti végeredményhez hasonlóan, ismét a ciprusi Apoel Nicosia viccelte meg a sárga-feketéket.

Csak egy győzelem a legutóbbi hat mérkőzésen és ráadásul a Bajnokok Ligájában sem vitézkednek jobban Peter Bosz tanítványai. A Borussia Dortmund azzal a tudattal lépett pályára a Signal Iduna Parkban, hogyha sikerül odahaza győzedelmeskedni, akkor még haloványan lehet bízni az esetleges továbbjutásban. A matematika és számolgatás ide vagy oda, a hazaiak már a kezdősípszó után nekirontottak az ellenfelüknek, akik a 29. percben kaptak sakk-mattot, miután a japán Shinji Kagawa passza után a bokasérüléséből múlthéten visszatérő portugál Raphaël Guerreiro volt eredményes. A folytatásban a Dortmund az öltözőben maradt, hiszen az 51. percben Mickaël Poté nyolc méterről egalizált. A hátralévő szűk negyven perc csak dortmundi rohamokról szólt, de nem sikerült begyötörni a három pontot érő gólt, és így véget ért a továbbjutásról dédelgetett álom.

JEGYZŐKÖNYV

Kezdőcsapatok
Borussia Dortmund: Bürki – Bartra (72. Schmelzer), Sokratis, Toprak (87. Schürrle), Guerreiro – Weigl – Götze, Kagawa – Pulisic, Aubameyang, Philipp (65. Jarmolenko) APOEL Nicosia: Nauzet Perez – Alexandrou (46. Sallai), Carlao, Merkis, Rueda, Vouros – Vinicius, Zahid, Morais – Aloneftis (82. Farias), Pote (74. de Camargo I.)
Kispad
Castro, Isak, Sahin, Schmelzer, Schürrle, Weidenfeller, Jarmolenko Antoniou, de Camargo I., Efrem, Farias, Gudino, Makris, Sallai
Játékvezető Vezetőedzők
Matej Jug Peter Bosz – George Donis
Gólszerzők
29 – R. Guerreiro (Kagawa) 1-0
51 – Pote M. (Carlao) 1-1

STATISZTIKA

Borussia Dortmund APOEL Nicosia
71% Labdabirtoklás 29%
815 Labdaérintés 226
30 Lövés 4
9 Kaput eltaláló lövés 1
0 Kapufa 0
10 Kaput nem találó lövés 3
11 Blokkolt lövés 0
92% Passzpontosság 70%
815 Összes passz 226
751 Pontos passz 158
Kulcspassz
Megkísérelt csel
Sikeres csel
42 Megnyert párharc 39
9 Szerelési kísérlet 3
0 Sikeres szerelés 11
10 Tisztázás 42
Labdaszerzés
9 Szöglet 1
2 Les 0
0 Védés 8
8 Szabálytalanság 14

ÖSSZEFOGLALÓ

Következő mérkőzés

Borussia Dortmund – Bayern München

November 4., szombat – 18:30
Bundesliga – 11. forduló
(Eurosport 2)

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Német Kupa? 121. perc!

Két évvel ezelőtt a tizenegyespárbajig tartott a Dortmund és az Union Berlin küzdelme, és az …