Pletykafészek - Élő

Nuri Sahin lemondta a válogatottságot

Tizennégy éves sikeres korszak zárult le Nuri Sahin életében, aki visszavonul a válogatottságtól, mivel szeretné átadni a helyét a fiataloknak.

Nuri Sahin csütörtök este a közösségi oldalán egy terjedelmes bejegyzésben hozta nyilvánosságra, hogy a jövőben nem kíván pályára lépni a török labdarúgó-válogatottban, és inkább a fiataloknak adja át a helyét.

“Olyan szülői házban nőttem fel, ahol az otthonunkat mindig szeretet övezett. Noha a házámtól távol nőttem fel, minden álmom volt, hogy segítsem a török labdarúgást, és az ország címeres mezét viselhessem. Nagyon hálás vagyok a gondviselésnek, hogy az élet mindent megadott, amiről csak álmodhattam. Közel százszor viselhettem a török mezt, különböző korosztályos csapatokat is beleértve és ez minden alkalommal büszkeséggel töltött el.”

“Határozottan hiszek abban, hogy vannak olyan lépések az életben, amelyek nehezek az emberek számára, de szükségesek a változásokhoz – mások javára: most a fiatalok érdekében. Meg vagyok győződve róla, hogy olyan generációval rendelkezik a török nemzet, amely az elkövetkezendő tíz-tizenöt évben nagy sikereket érhet el.”

Sahin 2005-ben a Németország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a felnőtt válogatottban, amelyen gólt is szerzett és ezzel minden idők legfiatalabb gólszerzője volt a maga 17 évével a nemzeti csapatban. 52 mérkőzésen 2 gólt rúgott.

“A pályafutásom a válogatottban véget ért, ettől a pillanattól kezdve átadom a helyem a fiataloknak! Karrierem során rengeteg tapasztalatot szereztem és ezeket kamatoztatni tudtam. Szoros kapcsolatban maradok a török futballal, és mindig készen állok arra, hogy segítsek, amennyire csak tudok. Végül köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik támogattak a mai napig.”

A 29 éves középpályás legutóbb 2017. október 6-án, az Izland ellen 3-0-ra elveszített vb-selejtezőn lépett pályára a “félholdasok” szerelésében.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Újabb rekordok a klubnál

A BVB megérdemelt győzelem kapujában állt, amíg a végzetes sípszó meg nem szólalt, hiszen a …