Pletykafészek - Élő

Sahin: Nem lehet csak úgy mindenkit meghatározni, hogy futballista

Nuri Sahint rendkívül pozitív személyiségnek tartják a törökök, mi több a verbális készsége messze túlmutat önmagán, amit a pályán kívül is kamatoztatni tudott az évek során.

A 29 éves futballista pályafutása során különböző csapatokban, bajnokságokban mindig a legmagasabb szinten játszhatott. A rendkívül tehetséges játékos számára a labdarúgás a prioritás az életében, amit egyszerűen képtelen elengedni és kitörölni az emlékezetéből.

Sahint a Santiago Bernabéuban és az Anfield Roadon a szurkolók elfogadták és támogatták, míg a Bundesligában a “sárga fal” most kezdi megszokni, hogy visszatért a hosszú ideig tartó sérüléséből. Sahin a kiváló kommunikációs képességének és hozzáállásának sokat köszönhet.

“Nagyon érdekelt ez a pont az életemben. Ha egy sportoló a rendszerességhez van hozzászoktatva, akkor nehéz az ilyet átvészelni. Mondhat bárki bármit, de a lényeg mindig az, hogy a labdát a védő mögé kell juttatnod, majd gólt kell rúgnod. Utána már a stadion a te neved harsogja.” – kezdte az egykori török válogatott focista.

“Nem vagyok és nem hiszek a labdarúgó tudatos meghatározásban. Úgy gondolom, hogy a focistákat nem lehet beskatulyázni, a világ minden egyes pontján mindenkinek más és más tulajdonságai vannak. Nem lehet csak úgy mindenkit meghatározni, hogy futballista. Próbálok olyanokat elsajátítani, amit később az életben is élvezhetek. Tanulnom kell még és látnom kell azokat a jellemzőket magamon, amiket később a karrierem után hasznosítani tudok. Ez minden szakmában így van.”

Sahin miután a török válogatottságot lemondta, klubszinten még aktívan játszik és nem gondol a korai visszavonulásra.

“Nem gondoltam a focin kívüli életre és nem szándékozok ezzel a kérdéssel foglalkozni. Néha ez felvet bizonyos kérdéseket bennem, ami legkisebb mértékben eltérést is okozhat a gondolataimban. Néha változtatunk az elképzeléseinken, amelyek olykor megtévesztenek bennünket. Még akkor is hiszek a folytatásban, ha egyesek mást mondanak.” – mondta a török Esquire magazinnak a Dortmund nyolcasa.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Reus: Mind reméltük, hogy eredményes lesz…

Lucien Favre és Marco Reus válaszolt a kérdésekre, miután egy őrült mérkőzésen legyőzték az Augsburgot. …