Pletykafészek - Élő

A vereség ellenére a BVB statisztikája kedvezőbb

Az első játékrészben a Bayern 59%-ban birtokolta a labdát, ám a folytatásban a Dortmund vette át a szerepet, és 60%-ban őrizték maguknak a játékszert. A 3-1-es eredmény ellenére a hazaiak minden kulcsstatisztikában felülmúlták vendégeiket. A mérkőzés érdekességei következnek.

Paradoxon: A vereség ellenére a Dortmund több lövéssel (15-10), szöglettel (4-3), nyertes párharccal (51%) és jobb passzolási rátával rukkolt elő (86% a 85-tel szemben), ráadásul lehetőségük is több volt (8-6). A labdabirtoklás egál, 50-50%.

Félidei vezetés: A legutóbbi alkalom, mikor a Bayern 2-0-ra vezetett Dortmundban a félidőben, épp két évtizeddel ezelőtt volt. 1997-ben az eredmény 2-0 is maradt.

Mérföldkövek: Ömer Toprak 200. meccsét teljesítette a Bundesligában, Roman Bürki pedig a csapatban 100. tétmeccsén lépett pályára.

Tapasztalat: A BVB kezdő tizenegye 1 463 Bundesliga-találkozón lépett pályára összesen, a Bayerné pedig 1 464-en.

Újoncok: Jarmolenko, Toprak és James első alkalommal játszott Klassikeren, míg a többi kezdőjátékos már mind érintett volt korábban is a nagy rangadón.

Veszélyes figura: Bayern játékosként Arjen Robben 19 tétmeccsen 11-szer volt eredményes a BVB ellen. Az egyetlen másik klub, akik ellen ugyanennyire hatékony, a Wolfsburg. A Bundesligában 11 találkozón öt gólt ünnepelhetett a holland a Borussia Dortmund ellen.

Veretlen kapitány: Jupp Heynckes legutóbbi 29 bajnoki mérkőzésén maradt veretlen edzőként, ebből 25 győzelem és 4 döntetlen. Legutóbbi 21 mérkőzéséből 20 zárult sikerrel.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

TSG – BVB | Eljött a visszavágás ideje

A Borussia Dortmund zsinórban tíz mérkőzésen maradt veretlen a Hoffenheim ellen, egészen a tavalyi szezon …