Pletykafészek - Élő

Újszülötteken segít a Borussia Dortmund alapítványa

A Borussia Dortmund “leuchte auf” alapítványának köszönhetően számos dortmundi klinikán a csecsemők születésük óta sárga-fekete életet élnek.

A “leuchte auf” (“Ragyogj fel” – a szerk.) alapítvány minden kórháznak 500 darab alvózsákot adományozott, mivel ez a ruhadarab csökkenti a gyermekek testének túlzott felmelegedését, szemben a takaróval, ami gátolja ezt a folyamatot. Használatával megakadályozható a gyermekágyi halálesetek száma.

A Robert Koch egészségügyi intézet szerint a légzészavarok gyakoriak a 2-4 hónapos babáknál. Az újszülöttek periodikusan lélegeznek, azaz a légzésük váratlanul megáll, majd kisebb szünet után újra megindul. Rosszabb esetben előfordulhat, hogy a csecsemő légzése váratlanul és hirtelen megáll, akkor a spontán légzés magától nem tér vissza. Ha ilyenkor gyors beavatkozás nem történik, a helyszínre érkező szakemberek esetleg már csak a halál beálltát állapíthatják meg.

Az alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű családokat segítse, többek közt azokat, akiknek a mindennapi szükségletek megszerzése is pénzügyi nehézséget okoz.

“Örömmel tölt el bennünket, hogy ebben az évben összesen kétezer baba alvózsákot tudtunk biztosítani az új szülők számára a klinikákon keresztül.” – mondta Marco Rühmann átadás közben.

Az év elején az egyik dortmundi klinika 1000 újszülöttet támogatott ilyen ruházattal a “leuchte auf” alapítványon keresztül.

Infók róla: Lenko Patrick

My country is the world...and my religion is to do good.

Olvastad már?

Piszczek újfent eredményes volt, Alcácer csereként adja át a múltnak a rekordokat

A Borussia oroszlánrészt vállalt a labdabirtoklásban (63%), de a Mainz több volt, mint kemény ellenfél, …