Pletykafészek - Élő

A stuttgarti mérkőzés érdekességei

A Borussia dominálta az első játékrészt, kilencszer lőtt kapura a Stuttgart egy kísérletével szemben, de a második félidőre fordult ez az arány (8-3), és veszélyes kontráik segítségével szerezték meg a három pontot hazai pályán a svábok.

Tűzerő: Maximilian Philipp hatodik találatát jegyezte a bajnokságban, amivel felül múlta legjobbját a Bundesligában.

Bevetésre készen: André Schürrle nyolc hónap után először szerepelt a BVB kezdő tizenegyében, és a csapat 12 kísérletéből nyolcban volt érintett (négyet maga vállalt, négyet előkészített). Sajnálatosabb statisztika, hogy harmadik élvonalbeli büntetőjét hagyta ki, ezt megelőzően pedig négyszer volt tizenegyesből eredményes.

Újra együtt: A VB-hős Mario Götze és André Schürrle közel egy év után kezdett együtt újra, legutóbb 2016 novemberében a Frankfurt otthonában léptek együtt pályára a kezdő sípszó pillanatában. A dolog pikantériája, hogy az a mérkőzés is 2-1-es vereséget hozott.

Az első hárítás: Ron-Robert Zieler először védett ki büntetőt a 23 eddigi kísérletből a Bundesligában, egy pedig a kapufát találta el. A negatív rekordot így kis híján utolérte, Roleder és Immel tartja 22 egymás után bekapott tizenegyessel.

Hazai környezetben az erő: A VfB Stuttgart 2017-ben továbbra is veretlen otthon, 12 győzelem és 3 döntetlen a mérleg. A 2006-07-es bajnoki szezon óta ez a leghosszabb hazai sorozata a sváboknak.

Infók róla: Jakó Róbert

Olvastad már?

VISSZATEKINTŐ: Az U17-esek újabb bajnoki címet szereztek – ez történt júniusban

A BVB hivatalos weboldala útnak indított egy cikksorozatot, melyben az előző naptári év történéseit szedték …